9 mei 09 : Beker van
Vlaanderen Landelijke 1 te Herentals : AVT KAMPIOEN : BESTE JEUGDTEAM van VLAANDEREN
Vandaag mocht ik voor het eerst met mijn nieuwe club de bekerfinale lopen in de Landelijke 1.
AVT moest echter enkele belangrijke lopers missen door kwetsuren of andere redenen. Ze tipten toch nog op een 3de plaats. De drie eerste plaatsen werden constant gedurende de verschillende nummers gewisseld : AVT, VS, DCLA. Voor de 2 laatste reeksen stonden we opnieuw op de eerste plaats met 1 punt voorsprong. Na de 26 nummers werden we echter kampioen met een goede voorsprong op VS. En zo hoor ik als scholiere bij het beste jeugdteam van Vlaanderen.
Zelf liep ik de 1500 m in een beresterke bezetting met o.a. Nena Leunis, Zenobie Vanganzebeke, Sofie Gallein, ... Zenobie was naar gewoonte weer onmiddellijk vertrokken en wij vormden een groepje van een 4tal lopers om te achtervolgen. We liepen de eerste ronde aan het tempo voor 4'45. De tweede ronde werd er wat getwijfeld, maar de laatste 300 m liepen we weer bijzonder snel. Ik eindigde in een goede tijd van 4'49"69 voor het begin van het seizoen. De volgorde was identiek als die van de crosscup van Roeselare : 1. Zenobie (°92) 2. Sofie (°92) 3. Nena (°93) 4. Imana (°93)
Na het kampioenschap mochten we de beker in ontvangst nemen en liepen we een ereronde onder sportief luid applaus van de andere clubs.

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!