12 december 2010: E.K. Veldlopen te Albufeira - PORTUGAL : 17de plaats !
(verslagje van mijn papa)

Donderdagmorgen om 05.00 u. was het reeds verzamelen geblazen in Zaventem voor het Belgische nationale team. Imana kreeg daar haar volledige, nieuwe, nationale uitrusting. (Stijlvol !) Na een tussenlanding in Lissabon kwam ze aan in Faro. Vandaar was het verder rijden naar Albufeira, waar ze logeerden in het atletendorp van hotel Humbria. De sfeer tussen de Belgen en met de andere landen zat er goed in: ontspannend, relaxed werd er naar het kampioenschap uitgekeken. Het parcours in Albufeira was een beetje vergelijkbaar met dit van de crosscup van Brussel, maar dan sneller beloopbaar en meer glooiend. Imana was zeker niet rouwig om het zwaar parcours... integendeel.
Zondag aan de start een 80tal junioren dames -U20. Daartussen op de eerste rij Imana, naast Zenobie Vangansbeke. AL was ze wel wat 'gezond' zenuwachtig, ze had als 17-jarige niets te verliezen. De start was er ééntje van om kippenvel van te krijgen. Imana nam de kop van alle nationaliteiten. Het 'zwart' van onze driekleur schitterde in volle glorie. Na het keren bij de eerste bocht nam ze wat gas terug en liep ze attent mee vooraan. Ze koos het spoor van Zenobie. De hele wedstrijd kon ze zich blijven handhaven bij de eerste 20 loopsters. In de 2de helft van de wedstrijd kwamen, door de versnelling van de Engelse meiden, de verwachte kloofjes tussen de atleten. Maar Imana bleef attent lopen op een 13de stek en vormde een duo met de Italiaanse loopster Federica Bevilacqua. Maar in de laatste honderden meters ging het fout. Bij het nemen van het laatste heuveltje viel Imana en zakte ze door haar knie. Ze bleef even liggen, maar enkele Belgische supporters pepten haar op. Imana stond terug recht maar ze kreeg grote krampen in haar rechterknie en been. Met serieuze pijn liep ze verder en zo konden enkele lopers haar gemakkelijk remonteren. Aan de meet werd ze toch fantastisch 17de en stuikte ze in elkaar van de pijn. Even een domper op de feestvreugde. Ze werd weggedragen door de medische hulpdienst. Door de enorme zwelling op de knie is het momenteel niet zo gemakkelijk vast te stellen wat de mogelijke gevolgen zijn. Vandaag zal de meegereisde Belgische kiné Jan Moors haar verder onderzoeken.
Kortom een hele belevenis met een sterke sportieve prestatie als eerstejaars. Hopelijk valt de blessure mee en kan ze spoedig werken aan een mogelijk herstel samen met haar persoonlijke kiné Peter Van Helden (Eksel, ex-topatleet).
Naast Imana was er ook een enorme sterke prestatie van Zenobie V. (6de) en Eline Deboth (31ste). Jenna Wyns (44ste) en Sofie Gallein (55ste) vonden hun draai echter niet. België behaalde de 5de plaats van het landenklassement.

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!