28 november 2010: Warandeloop Tilburg (NL): Internationale landenloop: Zilver

Met de topsportschool trokken we vrijdag reeds op sportweekend voor één van mijn favoriete veldcrossen, nl. de Internationale Warandeloop te Tilburg (Nl). Zonder druk kon ik aan de wedstrijd beginnen, aangezien ik me in CC Roeselare reeds rechtstreeks selecteerde voor het E.K. Portugal. Ook voelde ik deze morgen dat mijn benen goed zaten. Ik had vandaag ook trouwens niets meer te verliezen. Bovendien had ik erg veel zin in. Elk jaar loop ik goed te Tilburg. Aan de start nochtans een sterke 50-koppige bezetting van goede Belgen, Nederlanders, Duitsers, Zweden, Zwitsers, ...

Na de eerste bocht liep ik bij de start reeds vooraan met Zenobie Vangansbeke en de Nederlandse kampioene Maureen Koster. Mede-topsportleerlinge Jenna Wyns was ook goed mee. Wat later hetzelfde scenario als bij de eerste interlandontmoeting te Mol, want Zenobie en Maureen sloegen een kleine kloofje op Sofie Gallein en mezelf, als achtervolgers. Jenna Wyns voerde dan weer het commando voor het tweede achtervolgend groepje. Wat later zagen we dat de Nederlandse het hoge tempo van Zenobie opnieuw niet aan kon. Sofie en ik liepen er in de laatste ronde naar toe. Er op en er over. Sofie viel dan op haar beurt aan voor het in gaan van het eind-bosje met de heuveltjes, maar ik kon remonteren en begon aan een lange sprint. Zo werd ik erg tevreden 2de met nog een handvol seconden voorsprong op Sofie. Met ons nationaal crossteam bezetten we het volledig podium (2X GOUD). Zelfs 5 Belgische atleten in de top 10. We zijn klaar voor Portugal.

Aanstaande woensdag word ik nog geopereerd aan mijn vinger en haalt men de ijzeren pin er terug uit. Hopelijk herstel ik spoedig en ondervind ik er niet te veel last van tijdens het E.K. te Albufeira-Portugal.

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!