21 december 2014 : Crosscup Brussel : 16de plaats, 4de Belgische
De Brusselse Iris Lotto Crosscup is kwalitatief de sterkst bezette internationale veldloop van België. Onder het atomium zag ik bij de verkenning van het parcours dat sommige stroken van het Park van Laken er erg zwaar bij lagen. Ik besloot 15mm te steken onder de spikes. Doe ik niet zo snel. Na mijn opgelopen ontgoocheling door de minder goede dag in Roeselare was ik gebrand op een goede prestatie. Ik had niet veel stress, dus dat zat al goed. Ik wou bewijzen dat ik zeker een selectieplaats voor het EK waard was.
Ik startte naar gewoonte alert mee vooraan en nestelde me in de kopgroep. Het was niet altijd gemakkelijk om positie te kiezen in het gewirwar. Ik voelde onmiddellijk dat de wind erg strak stond en het begon ook wat te miezeren. De eerste ronde kon ik vlot mee met de koplopers. Wat later besloot ik mijn eigen wedstrijd en tempo te lopen. En dit resulteerde in een laatste sterke ronde waar ik Hanna Vandenbussche op de laatste helling snel achterliet en de Nederlandse Deelstra nog kon remonteren in een lange eindsprint.
Na het Afrikaanse geweld en diverse Europese toppers eindigde ik erg tevreden op een knappe 16de plaats als 4de Belgische. De Bulgaarse vice-Europese kampioenen veldlopen U23 van Samokov was slechts 10" voor mij.
Ik versterk zo mijn rangschikking in het tussenklassement van de crosscup : 3de algemene plaats en 2de bij de U23 na Carton.

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!