23 november 2014 : Internationale Warandeloop Tilburg : 14de plaats
Vandaag vond in Tilburg de 56ste editie van de gerenommeerde Warandeloop plaats. De snelle cross over de Nederlandse grens is de grootste van het jaar bij onze noorderburen. Het deelnemersveld oogt dan ook nog sterker dan bijna al onze Crosscups. Aan de start van het Crossgala dames van maar liefst 8000 m, waar ik aan deelnam, verschillende Europese toppers zoals de superfavoriete en Europese kampioene Sifan Hassan, Hilde Kibet, Maureen De Koster, marathonloopster Ruth Van de Meijden en talrijke sterke loopsters uit diverse landen, Portugal, Spanje, Polen, Duitsland, Tsjechië, rd Groot-Brittanië, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Nederland en België. Het leek wel een klein EK. Door het feit dat ik de dag ervoor reeds werd uitgenodigd en ter plaatse mocht overnachten, maakte de sfeer al compleet.
Het was trouwens ook weer al enkele jaren geleden dat ik aan deze cross mocht meedoen, omdat Timburg dit jaar niet samen viel met onze selectiecross van Roeselare. En daar was ik blij om .... want ik loop zeer graag deze cross.
Vooraf tekende ik voor een top-15 plaats, al zou dit niet evident worden met zulke bezetting.
Ik startte alert mee bij het begin van de wedstrijd. Ook al omdat het tempo toen niet zo hoog lag. Wellicht door de lange afstand die we moesten verwerken. Toen Hassan en De Koster aan de boom gingen schudden, nestelde ik me wat rond de 12de positie. Ik vond goed mijn draai op de lange rechte stukken, in de berenkuil en zelfs de boomstammen gingen vlot, maar een dipje passeerde even in de voorlaatste ronde. Ik vond echter al snel mijn 2de adem en eindigde op een mooie 14de plaats als 5de belofte U23 (enkele sterke Nederlandse U23-loopsters) en werd zo 2de Belg. Ook nog 1 Oostenrijkse, een Duitse, een Spaanse, 3 Poolse en Veerle Dejaeghere voor mij. Ik heb er van genoten ! Op naar Roeselare !

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!