9 november 2014 : Lotto Crosscup Mol : 5de plaats
Tijdens de eerste individuele wedstrijd van de CC dienen we altijd een groot deel v.h. parcours door het mulle Molse zand van het Zilvermeer te klieven. Niet direct mijn ding. Achteraf vond ik zelfs dat het me dit jaar minder afging dan de vorige jaren. Ik verloor er telkens terrein en kreeg mijn grote foulé moeilijker rond.
Mijn start was weer bijzonder goed. Snel nam Dejaeghere het commando over, gevolgd door een sterke Carton en er vielen kloofjes. Zelf passeerde me ook de Zwitserse en Van Accom. In het bos voelde ik me dan weer sterker. Naarmate het einde van de cross naderde, merkte ik dat ik de kloof met Van Accom kon dichten. Ik haalde haar op het lange natte strand in en begon met haar een lange sprint. De nationale kampioene 1500 m klampte echter aan en won op het eind de sprint. Zo werd ik 5de algemeen, 4de Belgische en 2de belofte.
Met het trainingsschema in het achterhoofd, het mulle zand en de kortere afstand, kijk ik hoopvol uit naar de internationale Nederlandse cross te Tilburg, nl. de Warandeloop. Eén van mijn geliefde crossen, die ik enkele jaren moest laten liggen, vanwege het samenvallen met de selectiecross te Roeselare.

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!