9 maart 2014 : Belgisch Kampioenschap veldlopen Wachtebeke : 4de plaats 2de plaats belofte
Enerzijds met heimwee terugblikkend naar mijn favoriete parcours van de Schorre Oostende, keek ik anderzijds ook wel uit met enige nieuwsgierigheid naar het onbekende Puyenbroeck van Wachtebeke. Het parcours lag er droger bij dan verwacht, maar bleek hier en daar toch nog wel vrij pittig te zijn. Omdat ik de laatste periode opnieuw flink heb kunnen doortrainen en de conditie goed vooruit ging, had ik er echt wel zin in. Trouwens steeds op een Belgisch kampioenschap, al kwam dit misschien nog wel 2 à 3 weken te vroeg op mijn optimale topvorm terug te hebben.
Na een kort verblijf met de club in het sporthotel van het domein en gesterkt door het rode bietensap uit de tuin van papa kwam ik erg ontspannen aan de start. De boodschap van coach Rik Didden was erg duidelijk : "Ik wil een goede cross zien en geloof in jezelf !" ... met natuurlijk nog wat bijkomende info. :)
De start was naar gewoonte weer zeer goed, maar het was de bedoeling om na de start niet te voorbarig gaan lopen. Veerle Dejaeghere kreeg onmiddellijk vrij spel. Niemand reageerde op haar eerste en definitieve versnelling. We bleven lang met het achtervolgend groepje samen, waaronder belofte Louise Carton duidelijk in mijn spoor. In de tweede helft liep ook Veerle Van Linden stilletjes van ons weg en de groep dunde zelf verder uit. Dan nam ik zelf het commando en het meeste werk voor mijn rekening. Op dat moment had ik lang uitzicht op een podiumplaats bij de senioren.
In de voorlaatste ronde voelde ik dat ik duidelijk sterker was op de heuvel en de zwaarder beloopbare stroken. Daarvoor is het natuurlijk ook cross. Ik kon enkele meters nemen op Carton. Maar ook zij vocht terug en dan wel op het goed beloopbare gedeelte en zat opnieuw in mijn kielzog. In de allerlaatste ronde waren de rollen omgekeerd en nam Louise enkele meters. Mijn pijlen waren toen verschoten. Vandaag was zij nog even de betere. Ik kon zo mijn verrassende, maar verdiende beloftentitel van vorig jaar niet verlengen, maar was meer dan tevreden met de 4de plaats bij de senioren en de 2de plaats bij de beloften. De titel heb ik alvast niet zomaar cadeau gegeven.
Na de huldiging en het te woord staan van de pers moest ik voor het eerst naar de doping controle. Mens ... wat heeft het daar lang geduurd ? :)
Volgende week begin in met een nieuwe stage als student verpleegkundige op de dienst 'eet- en angststoornissen' in Kortenberg, gevolgd door een sportstage in Portugal, waarna ik goede tijden hoop te lopen in het zomerseizoen op de 3000, maar vooral de 5000 m in functie van het EK Beloften volgend jaar.

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!