Zaterdag 19 oktober 2013 : ACERTA EKIDEN BRUSSELS : Brons mixteam verenigingen + snelste dame
De voorbije twee jaren liep ik voor mijn sponsor met het AA-talententeam België. Op vraag van onze sponsor Victor De Donder, geveld door ziekte, traden we dit jaar niet op. Langs deze weg wens ik Victor nog veel beterschap en hopelijk een spoedig herstel !
Daarom vormden we een nieuw team vanuit onze kleinere atletiekkern AVT Hechtel-Eksel om aan de grootste aflossingsmarathon van de wereld deel te nemen. Onder de naam 'The Black Pearlrunners' vormden we een gevarieerd team : mijn broer Yano als eerstejaars junior, 3 loopmakkers van mijn papa, nl. oriëntatieloper Bart Mellebeek (master), master Jimmy Mentens en senior Erik Winters. Mijn papa Roel, tevens master, moest spijtig genoeg in extremis verstek geven, aangezien hij enkele dagen geleden een whiplash kreeg door een zwaar ongeluk. Daarom moest broer Yano de eerste en de laatste 5 km voor zijn rekening nemen, het was te laat om nog iemand te zoeken. Hij deed dit meer dan voortreffelijk met een 48ste en een 37ste plaats op 1462 deelnemers. De eerste 5 km trok hij zonder dat hij het door had een groepje waar de broers Borlees in zaten. Wel grappig ! 

Toch behaalden we samen knap brons met ons mixteam bij de verenigingen in 2:43:08. Ook onze algemene 48ste plaats op 1520 teams mag er best wezen met onze gevarieerde samenstelling.
Ik ben erg tevreden met mijn individuele prestatie. De laatste heuvelachtige 7,195 km waren zwaarder dan vorig jaar, maar toch kon ik als snelste dame de afstand overbruggen in 21:53, goed voor 3'17/km. Een hoopvolle opener van het nieuwe winterseizoen!
Op de Relays te Gent zal ik er dit jaar niet bij zijn, door het ontbreken van een 3de dame

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!