zondag 11 maart 2013 : Belgisch Kampioenschap veldlopen Oostende : Beloftentitel GOUD !
Nu het winterseizoen ten einde is, kan ik met een positieve indruk terugblikken. Het was mijn doel om me te selecteren voor het EK veldlopen te Velenje en daarnaast zoveel mogelijk ervaring op te doen als eerstejaars belofte bij de senioren dames. Spijtig genoeg kon ik net meedingen met het crosscupclassement, daar ik enkele crossen moest laten vallen door ziekte en examens. Nu hebben we natuurlijk nog verschillende jaren de tijd om me volledig op de eindrangschikking te gooien.
Voor het Belgisch Kampioenschap veldlopen te Oostende was dit misschien wel een extra troefkaart, daar ik uitgerust aan de start kon komen en ik de laatste weken nog intensief met mijn coach Rik Didden heb kunnen trainen. Het parcours lag er voor de meesten verschrikkelijk slecht bij. Het stond op diverse plaatsen blank en de modder mocht ook niet onderschat worden. Maar laat dat nu juist mijn gedroomd parcours zijn in combinatie met de pittige hellingen. Ook de langere afstand speelt zeker in mijn voordeel. Alhoewel mijn sportieve concurrente Zenobie Vangansbeke torenhoog favoriet was, zou ik toch proberen haar het vuur aan de schenen te leggen. Rik adviseerde me gereserveerd te starten en wanneer ik me goed voelde Zenobie in het vizier te houden. Dit lukt me erg goed en meer nog ... in de tweede ronde kon ik op de hellingen het verschil maken en er op en er over gaan. Dat gaf me een mentale boost om door te trekken, samen met Natalie Ameloot. Met haar vormde ik voor de rest van de cross een duo en liep ik rond de 7de stek algemeen bij de senioren. Op het einde had Natalie nog wat 'jus' over en moest ik haar enkele meters laten gaan. Maar heel tevreden en geëmotioneerd liep ik afgetekend binnen bij de beloften en haalde ik mijn 3de nationale veldlooptitel bijna op rij binnen : scholieren 2010, niet aan de start bij de junioren 2011 door de dramatische afscheuring van de kruisbanden, junioren 2012 en beloften 2013.
En langs deze weg wil ik mijn mama en papa (mama voor de was en de plas, papa voor de mental coaching en uren samen trainen) , broers en zussen (broer Yano die trouwens ook een sterk BK liep), coach Rik Didden, mijn medische omkadering, sponsors BROOKS en AA-drinks, vrienden, medestudenten en supporters van harte danken voor de steun en sympathie.

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!