Maandag 31 december 2012 : Nieuw parcoursrecord eindejaarsloop Weert (NL)
Vlak voor het eindejaarsfeest trek ik traditiegetrouw met mijn familie naar de Oliebollenloop te Weert (NL). De organiserende atletiekclub AV Weert nodigt me hier telkens voor uit en we krijgen dan een goed georganiseerde en familiale eindejaarsloop er voor in de plaats. Het is maar een 35tal km van onze woonplaats. Al enkele jaren verdedig ik hier ook mijn eigen parcoursrecord van de 5km senioren dames, dat voor de wedstrijd op 17:22 stond.
Omdat er weinig tegenstand is, ben ik toch blij dat we samen met de heren mogen lopen. Ook dit jaar kon ik me optrekken aan twee mannelijke atleten, want de wind stond met momenten erg strak. Ook was het exact gemeten parcours wat gewijzigd met een kleine heuvel die we 3x dienden te nemen.
Ik zou het voor het prijzengeld me gemakkelijk kunnen maken, maar als ik loop dan ga ik er voor. Na de 1ste rustweek liep ik erg vlot en gemakkelijk. Ik eindigde als 1ste dame op een 2de algemene plaats en kon mijn record 26" scherper stellen. Het staat nu op 16:56. Tevreden vertrek ik nu naar Leuven voor te feesten !

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!