Vrijdag 7 december 2012 : Brand gooit roet in het eten
Vandaag zou ik normaal gezien naar Boedapest gevlogen zijn. Wegens de aankondiging van het noodweer, bracht mijn papa me al vroeg naar het station te Leopoldsburg. Waar ik dan de trein nam naar Zaventem. Bij het treinverkeer liep het al fout. De eerste trein had vertraging, waardoor ik de volgende mis schoot in Berchem. Toch nog net op tijd in Zaventem geraakt met een volgende.
Nietsvermoedend zaten we later al op onze vlucht naar Boedapest. Maar dan moesten we ver boven Duitsland plots terugkeren. Wegens een brand in de controletoren van de luchthaven van Boedapest was er een grote elektriciteitspanne. Tot morgen voormiddag konden er geen toestellen landen of op stijgen.
We hebben nadien de hele dag in Brussel gezeten en bang af gewacht. Eerst was er nog sprake van om naar Wenen te vliegen, om dan met de bus een rit van 300 km te overbruggen. Maar nadien kwam het nieuws dat we morgenvroeg toch nog kunnen af reizen naar Boedapest. Gelukkig ! We gaan nu slapen in Holiday Inn te Brussel. Mijn ouders hebben meer pech. Hun vlucht is definitief geannuleerd en zij kunnen me niet meer nareizen.

 

Belgische delegatie, gestrand in Zaventem.
De internationale kampioenschappen hebben voor me al wat teweeg gebracht. Op het WK ISF te Tsjechië de bewuste vulkaanuitbarsting in Ijsland met als gevolg vluchtannulatie en een ellenlange busrit, EK Veldlopen Albufeira met de bewuste val en nu EK Boedapest ...

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!