Zaterdag 26 mei : IFAM internationale meeting Oordegem : nieuw PR 5000m & 4de tijd aller Belgische tijden bij de junioren!
Na lang zoeken naar de perfecte wedstrijd voor een 5000m werd de IFAM in Oordegem, boven Wageningen (NL) verkozen. Marc Corstjens vond voor mij de ideale haas, nl. master Marc van der hoeven. Er was een mooi deelnemersveld en de weersomstandigheden waren ideaal. De start werd gegeven rond 22u45.
Het was mijn doel om deze zomer een goede 5000m te lopen. Mijn basis wed in de winter goed gelegd. Maar de voorbereiding naar de zomer verliep in het begin wat minder goed. Dit omwille van een peesontsteking van mijn tibialis posterior. De 3000m op de interclub gaf me dan weer vertrouwen dat er een mooie tijd zag aan te komen voor een 5000m. Een droom van elke atleet is zeker om eens mee te mogen doen aan grote kampioenschappen ! Maar er moeten natuurlijk limieten worden gelopen in de zomer, om mee te mogen doen. De limiet voor het WKJunioren Barcalona voor de 5000m staat op 16:25.00. Een zeer sterke en scherpe tijd om als junior te lopen op die lange afstand. Het is ook van 1998 geleden dat er een Belgische atlete op deze lange afstand is mee geweest naar een Wereld kampioenschap voor Junioren. De laatste weken werd er zeer goed getraind en dus gingen we toch een poging ondernemen. Het was een zeer spannend moment, want ik liep voor de eerste keer voor een limiet. Het zou op voorhand al knokken worden. En dat werd het ook! Tot 3200m verliep alles goed, maar de zwaarste kilometer moest toen nog komen. Het was dan ook een kunst om het strakke tempo te blijven handhaven. Na kilometer 4 bleek al vrij snel dat die tijd er niet meer in zat. Maar dankzij alle supporters en het aanmoedigen van Marc Van der hoeven bleef ik knokken om toch een sterke tijd neer te zetten. Mijn tijd werd 16:38.78. Een tijd waar ik toch echt wel fier mag op zijn. Zeker omdat het nog onder de 16:40 is, en dit eigenlijk ook de internationale limit voor het WKJ is. Het is tevens de 4de beste tijd aller tijden bij de junioren vrouwen. Dus er liepen maar 3 junioren vrouwen ooit sneller op de 5000m. Met aan kop van de top 10 aller tijden: Marleen Renders ( nationale en internationale top) die toen een super tijd liep als junior, 15:40!
Het is jammer dat het WKJ vroeg valt ( 10-15juli) want dit betekent dat de limieten dan ook moeten gelopen worden voor eind juni. De maand juni is ook voor ieder de blokmaand, dus nu concentreer ik me op de blok en de komende examens. Of er dan nog een poging komt? Ik denk het niet. Een 5000m is toch vrij belastend vind ik. Daarom is het beter dat we tegen het eind van het seizoen kunnen blijven trainen om zo dicht mogelijk bij die 16:25 te lopen.
Mijn Papa kon er voor de eerste keer ook niet bij zijn tijdens de wedstrijd, omdat hij in Rwanda zit voor zijn 7de deelname aan de vredesmarathon en het opvolgen van zijn projecten (weeskinderen) daar. Hij volgde mijn wedstrijd op de voet via -een jammer genoeg- niet al te beste telefoonlijn. Ik ben zeer fier op hem want hij liep zondag 27mei toch maar zijn 26ste marathon in tropische weersomstandigheden in het land van de duizend heuvels, mijn roots in 3u55! Hij werd er 3de master 40+.
Ook heb ik goed nieuws, want mijn eerste stage in Gasthuisberg, UZ leuven is zeer goed meegevallen. Ik ben er door en heb super goede commentaar gehad! Deze 3 weken stage zijn dus echt omgevlogen!
Ik bedank ook even in kort mijn ouders en grootouders die mee kwamen supporteren! Mijn trainer Rik Didden, Marc Corstjens ( Golazo), Marc van der hoeven (haas),mijn sponsors Brooks en AA-drink, vriendinnen/vrienden en alle trouwe supporters !
Hopelijk volgen er ook foto's!

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!