zondag 11 maart 2012 : Belgisch Kampioenschap veldlopen Oostende: GOUD + eindwinnaar crosscup !
Erg ontspannen leefde ik naar het nieuwe kampioenschap toe. Ik werkte met coach Rik in de laatste weken nog hard naar deze belangrijke dag toe. Een griepje dat dreigde aan te komen, konden we door snel ingrijpen de nek omdoen. Aan de conditie en de mentale weerbaarheid zou het niet liggen, maar elke wedstrijd dient gelopen te worden. Buiten een zware 'zompige' startzone en enkele modderstroken vond ik dat mijn geliefd zwaar parcours in Stekene er beloopbaar bij lag.
Bij de start legde ik het tempo onmiddellijk zeer hoog met de bedoeling om de sportieve tegenstanders naar adem te laten happen. In een lang lint liepen we al de eerste heuvel af. Zoals ik verwachtte volgde Camilla De Bleecker en Jenna Wyns me in mijn spoor. Enkel Camilla kon zich echt vastbijten. Ook zij was erg sterk, want ze bleef tot halfweg in mijn kielzog. Bij een eerste stevige versnelling kon ik wat afstand nemen van haar en in het verdere verloop van de cross diepte ik mijn voorsprong verder uit. Solo kwam ik dolgelukkig en moe gestreden over de meet. Na mijn onderbrekingsjaar door blessure werd ik zo opnieuw Belgisch Kampioen en dit bij de junioren. Een mooi visitekaartje voor de komende winter bij de grote dames. Wanneer je op het hoogste schavotje mag staan met de galmende Brabançonne is het toch even 'rillingen krijgen'.
Na de cross moest ik in sneltempo het slijk in de douche gaan afspoelen om aanwezig te zijn op het gala van de crosscup. Ook daar mocht ik opnieuw op het podium als eindwinnaar van de crosscup. Een dubbelslag en bekroning van mijn sterke winter.
Nu heel even rust en dan vatten we weer een drukke periode aan met de zomerwedstrijden, stage in de verpleegkunde en eindexamens, ... Maar eerst even 100% genieten !

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!