Reports 2018

Zondag 25 februari 2018 : EINDOVERWINNAAR EASYKIT CROSSCUP 2018

Wedstrijd 2de helft: Sporza.be

Interview SPORZA.be

Interview ATNI

Andere persartikels zijn verwijderd naar aanleiding van Copy Right

MET DANK AAN WILLY VAN HOVE die zijn laatste wedstrijd als speaker versloeg. Willy was altijd goedlachs, sympathiek en we hadden een boontje voor elkaar. Bedankt Willy voor je atletiekkennis, je atletenkennis, je engagement en vriendschap !

Zondag 25 februari 2018 : Belgisch Kampioenschap veldlopen : 1ste Belgische 1ste algemeen GOUD

Wat was ik voor de start van het nieuwe winterseizoen al blij dat het BK door zou gaan in het Park van Laken. Brussel is een zware cross en zo heb ik ze graag. Oostende lag me ook vroeger veel beter dan Wachtebeke. Ook de omgeving, de plaats onder het prachtig Atomium leent zich veel beter voor het organiseren van een nationaal kampioenschap.

Een tegenvaller werd wel de ondergrond door het dagenlang vriezen. Het parcours lag er keihard bij. Want modder haddden we er ook nog graag bij gehad, maar we kunnen natuurlijk niet alles hebben. En berekoud was het ook ... een extra belasting, echter voor alle lopers. 

Aan de start een 60tal lopers waaronder de volledige nationale top, uitgezonderd Zeno. Het zou een zware strijd worden met de hellingen in mijn voordeel en de harde ondergrond in mijn nadeel. Met als topfavorieten Van Accom Sofie en mezelf en Lauwaert Nina als schaduwfavoriet. Vooraf werd de tactiek goed doorgenomen met coach Rik Didden en ik kreeg van hem de goede en juiste mentale coaching. Wat zou ik graag de kers op de taart zetten na mijn sterke winter. Het eindklassement van de Crosscup kon me niet meer ontlopen. 

Ik besloot bij de stijgende start al onmiddellijk een stevig tempo op te leggen. Zo trapten al vele lopers reeds op de adem.  Ook na de helling liet ik het tempo niet zakken en trok ik nog eens door. Alleen Lauwaert, Van Accom en Verbruggen volgden en er ontstond al onmiddellijk een kloofje. Van Accom Sofie nam toen even over. Het ging toen heel even op en af en we waren allebei vertrokken voor een lange tijd. 

Ik voelde dat ik sterker was op mijn helling, speelde niet volledig met mijn krachten, maar trok toch telkens op deze plaats goed door. Zo onstond er eerst een kloofje en wat later een grotere afstand met Van Accom. Dit gaf me echt wel vleugels, ik voelde me ook sterk en ging er toen voluit voor. In de laatste halve ronde maakte de Engelse Barnes Stephanie echter een verschrikkelijke inhaalrace en ik had dit niet onmiddellijk door. Ze ging op en over Van Accom Sofie en naderde in de laatste honderden meters gevaarlijk dichtbij. Plots kreeg ik het in de gaten dat Barnes, eveneens van mijn club CABW, kwam aanstormen en ik moest nog alles uit de kast halen om sprintend voor te blijven.

Maar wat een adrenaline, wat een fantastisch gevoel om mijn eerste Belgische titel binnen te halen bij de senioren dames. Ik ben BELGISCH KAMPIOEN VELDLOPEN 2018. 

(meer foto's in verzamelmap tabblad pictures)

 

 

 

 

 

Zondag 11 februari 2018:  Crosscup Rotselaar, 2de Belgische + 2de algemeen

Een Engelse delegatie, een heroptredende  Carton (lang buiten strijd) en Barnes (even buiten strijd) en de rest van de sterke landgenoten aan de start. We moesten enkel Vandebussche missen wegens klierkoorts.

Vanwege het snel en goed beloopbaar parcours zat er niets anders op dan zelf de wedstrijd keihard te maken, in de hoop dat mijn tegenstanders zouden kraken. Ik vertrok erg stevig en al vrij snel ontstonden er de eerste gaatjes. Van Accom beet zich vast in mijn kielzog, Lauwaert volgde op enkele meters, waarna Barnes volgde  en de rest moest al vlug terrein prijs geven, waaronder Carton en de Engelse dames.

Af en toe kon ik wat meters nemen op Van Accom. Maar zij kon dan weer terugkomen op de goed beloopbare stukken en wist zelf ook meters te nemen, waarna ik deze weer dicht liep op de zwaardere zandstroken. Kat en muis. Tegen het einde van de wedstrijd nam Van Accom echter juist wat teveel meters en strandde ik op 2" voor de meet op een 2de plaats. Aangezien ik Waals kampioen ben mocht ik niet meedingen voor de Vlaamse titel. De conditie zit goed. Op dit terrein was ik blij met mijn prestatie en inzet ! Ik behoud ook mijn rode leiderstrui. Op naar het BK !

 

Zondag 21 januari 2018:  Crossup Hannuit, Waals kampioen + versteviging leiderstrui

Met heel wat buitenlandse atleten aan de start en de sterkste landgenoten was dit mijn eerste Waals Kampioenschap voor mijn nieuwe Brusselse club CABW. Eigenlijk wel gek, want ik haalde ook al Limburgse, Antwerpse, Vlaamse en Belgische titels binnen. Of hoe verkeerd het allemaal soms in elkaar zit in ons klein landje BelgiĆ«. Maar strijden voor de titel zou ik doen. De Roemeense Barca en Poolse Rutkowske namen al vrij snel de leiding. Wat later nam de Ethiopische Adamu de kop over.  Ik volgde hen op de voet, samen met Van Accom, Verbruggen en Lauwaert. Dit groepje bleef bijzonder lang samen. Ik probeerde geregeld weg te geraken maar werd telkens opnieuw gecounterd door de Duitse loopster. Ook Van Accom deed haar deel van het kopwerk. De spanning was te snijden, want Lauwaert slaagde er in om van ons weg te lopen door het vervelend lopen van de Duitse. Op het einde van de wedstrijd kwam ik juist te laat om Lauwaert terug te nemen, maar ik kon wel afstand nemen van Van Accom. Zo mocht ik voor het eerst de LBAF-titel mee naar huis nemen. Ik verstevigde mijn leiderspositie in de crosscup. 

 

 

 

Zondag 07 januari 2018:  Internationale cross Zornotza (Baskenland Spanje) : 9de plaats

Op en af naar Spanje. Weer eens wat anders. Met een tussenlanding in Madrid vrij laat aangekomen in Baskenland. Toch nog goed kunnen rusten en goed ontvangen door de organisatie. 

Aan de start de Spaanse toppers (beiden top 15 op recent EK) en enkele andere internationale crossers. Een zeer lange afstand van 8,7 cm en het parcours was tevens erg zwaar. Als ik het nog eens op z'n Limburgs mag zeggen 'een waar patattenveld'. Het is mijn zwaarste cross ooit geweest. Ook veel heuvels.  Zo kennen we ze jammer genoeg niet meer in BelgiĆ«. Ik ben diep gegaan maar heb er van genoten. Vanwege de lange afstand gereserveerd vertrokken, want de Spaanse kampioene (Ethiopische origine) ging er bijzonder hard vandoor. De meester loopsters waren ook wat ouder dan me. Ik kon me rustig opwerken van een 13de naar een 9de plaats. Vlak voor mij liepen op het einde nog twee atleten die ik in mijn vizier kreeg. Ik probeerde dit gaatje te snel te dichten, want kwam tegen het einde bij hen en ging er over. Maar deze extra energie gaf niet het nodige resultaat, want in de laatste honderden meters gingen ze terug over mij. Zo eindigde ik toch nog verdienstelijk het 9de, aangezien we niet specifiek op zulke lange afstanden in het veld getraind zijn.  Een unieke ervaring alvast. Op nu terug naar onze eigen crosscup te Hannuit, waar ik het Waalse kampioenschap loop. 

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!