31 december 2015 : Sylvestercross Soest (NL) : 1ste U23, 4de algemeen

 

Misschien wel mijn sterkste cross van 2015 en dit op de laatste dag van het jaar. Een bewijs dat de conditie zeer goed was/is.

Onmiddellijk na de start vormde zich een groepje van Dejaeghere, Belete en de Nederlandse van der Meijden. Ik kon aanpikken met enkele meters achter me Hannah VDB. Veerle hield het tempo erg hoog gedurende de eerste ronde, maar ik besloot toch eens proberen mee te gaan. En met succes. In de 2de ronde moest ik een gaatje van een 5 à 6tal seconden laten, waarna Belete in de laatste en derde ronde haar duivels ontbond. Ze ging er van door en de 4 eerste lopers liepen allemaal solo. Ik kon de schade deze keer echt wel beperken en eindigde in mijn laatste cross als belofte op een mooie 4de plaats. Net naast het podium, maar dat deerde me niet. Want ik was slechts enkele seconden na Ruth, een 15tal achter Veerle en 28" na Belete. Bijgevolg kon ik 2015 eindigen met twee sterke crossen in de benen, nl. Brussel en Soest.

Aan alle supporters, sympathisanten, sponsors, coach, vrienden, naaste familie en ouders ... een gezond en sportief 2016 ! (met dank aan Erik Van Leeuwen en Kees Nouws voor de foto's)

 

 

 

 

 

 

20 december 2015 : CC Brussel : 2de U23, 11de algemeen

 

Als ik eerlijk moet zijn kwam ik vandaag in het Park van Laken erg geprikkeld en gemotiveerd aan de start. Enerzijds om hopelijk sportief antwoord te geven en anderzijds omdat ik altijd graag en sterk loop op de prestieuze Iris Joker+ Lotto Crosscup van Brussel. Het zwaardere parcours ligt me wel. Dit jaar lag het er erg goed beloopbaar bij onder weliswaar een winterzonnetje (?). Aan de start een volledig Engels team, de gewezen Europese kampioene Britton, de sterke Nederlandse Maureen Koster, onze kersverse beloftekampioene Carton, verschillende Afrikaanse lopers die ik niet kende, ... en natuurlijk de nationale top.

De start verwerkte ik goed en de eerste ronde nestelde ik me onmiddellijk na de kop. Al vrij snel ontstond er een duel tussen Koster en Britton, waarna de groep uit elkaar viel. Ik vormde een groepje rond de 10de positie samen met een Keniaanse, 2 Engelse meiden en Hanna VDB. In het midden van de cross dreigde ik af en toe van het groepje weg te vallen, maar dit wilde ik niet laten gebeuren. Zo nam ik wat later terug de kop van het groepje samen met de Keniaanse en kende ik een erg sterke laatste ronde. AL sprintend moest ik de Keniaanse Chepkwony nog laten voorgaan, zodat ik net buiten de top 10 als 4de Belgische viel. Toch voor mij mijn sterkste wedstrijd tot nu toe in dit winterseizoen. Eveneens 2de U23 (B) en een plaatsje hoger in de algemene ranking van de CC. Momenteel sta ik er het 3de en 2de bij de U23. Het was hard vandaag, maar het deed me deugd mijn goede conditie toch te tonen. Mijn sportief antwoord !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wens mijn naaste familie, supporters, sympathisanten, sponsors, ...

een mooi kerstfeest en een gezond en sportief 2016 !

 

 

 

30 november 2015 : Selectiecommissie neemt onbegrijpelijke beslissing in mijn nadeel

 

Zondagavond kreeg ik nog te horen van menige atletiekkenners, zelfs van leden van de selectiecommissie (!), dat ik zonder twijfel geselecteerd zou zijn door mijn goede prestatie in Roeselare. Zo eindigde ik 45" achter Carton en 15" achter het Nederlands toptalent Vastenburg. Met de analyse van mijn coach Rik Didden (tevens beloftencoach)was ik zeker top-15 waadig. Maar neen dus. Het heeft niet mogen zijn. Er wordt blijkbaar niet geïnvesteerd in de beloften in België, of nog erger ... men ondermijnt onze sporttoekomst op de vooravond dat we onze eerste ervaringen in het beroepsleven moeten gaan combineren met topsport. Ik ben bijzonder zwaar ontgoocheld en baal er enorm van.

 

29 november 2015 : CC Roeselare + EK selectie : 3de U23, 7de algemene plaats

 

Door de regenval van de laatste dagen lag het parcours van Roeselare er erg zwaar en modderig bij en ook de polderwind stond zeer sterk over het terrein. Maar zo heb ik het graag. Coach Rik Didden vroeg aan me om lef te tonen. Aan mij om het te bewijzen. Het draait momenteel goed en ik liep al enkele sterke crossen. Hopelijk goed om een EK-ticket cross-country te bemachtigen? De bezetting was best wel pittig met Carton, Dejaeghere die nog teert op haar marathontrainingen, Belete net terug van trainingsweken in Ethiopië, de Zweedse Lathi en Nederlandse Vastenburg (behorend ot de Europese en zelfs wereldtop). Het was dan ook achter dit vijftal dat ik me onmiddellijk nestelde. Ik leidde een achtervolgend groepje met mijn naaste concurrenten en momenteel ook in goede doen Julie Van de Velde, eveneens belofte. In de eerste ronde gaf ik slechts enkele seconden prijs. In de volgende ronden was er telkens een gering verlies van 10". Wegzakkend in de modder en soms beukend tegen de wind in nam ik bijna alle kopwerk voor mijn rekening en vond ik wel dat ik domineerde . Zo was het dan toch nog jammer dat de laatste kracht ontbrak om de sprintende Belgische kampioene 1500 m Van Accom in de laatste strook af te houden. Maar heel erg blij en tevreden met mijn 2de plaats U23 (B), 5de Belgische en 7de algemeen. Hopelijk zag ook de nationale selectiecommissie mijn goede prestatie, want zij beslist maandag over de tickets voor het EK-cross in het Zuid-Franse Toulon.

 

 

 

 

 

 

22 november 2015 : Internationaal crossgala Warandeloop Tilburg : 4de U23, 17de algemene plaats

 

Het leek wel een mini-EK daar op de Warandeloop te Tilburg. Aan de start van het crossgala een sterke internationale bezetting van Spaanse, Poolse, Noorse, Duitse, Zweedse, Tsjechische, Nederlandse, Belgische ... loopsters.

Zoals gewoonlijk goed weg in de start, wat ook wel nodig was met het grote deelnemersveld en de modderstrook bij de aanloop. De langere afstand van Tilburg ligt me wel, al had ik het gevoel dat ik in het midden van de cross wat krachten te kort kwam. Ook de boomstammen lagen dit jaar erg dicht bij elkaar en haalden me telkens even uit het ritme. Achteraf was ik lichtjes verwonderd dat ik toch 30" sneller liep dan vorig jaar. Na de wereldkampioene Sifan Hassen, de Belgische Carton en de Zweedse Lathi, liep ik binnen op een 4de plaats bij de beloften. Hopelijk heeft de Vlaamse Atletiekliga oog voor mijn goede zomerprestaties en hoopvolle winterstart, na de outstanding Carton, bij de EK-selectie cross-country te Roeselare.

 

 

 

01 november 2015 : CC Mol : 5de algemene plaats, 3de U23

 

Vooraf zat de vorm goed, de echte frisheid ontbrak misschien nog een beetje door de laatste weken van mijn stage bij de zuigelingen. Nog één week te gaan. Ik had er wel zin in, al blijft de manche van Mol een rare cross. Maar de eerste individuele manche van de Joker+ Crosscup van het nieuwe winterseizoen is zo weer een feit. Mijn start was zeker weer heel goed, zodat ik onmiddellijk vooraan zat om de concurrentie te aanschouwen. Het is altijd afwachten en inschatten wat de internationale toppers gaan doen en hoe het met de conditie van de naaste concurrenten gesteld is. Louise trok in het bos een eerste keer door, waarna er een viertal voorop ging lopen, met al vrij snel Louise op kop. Ik leidde wat het eerste achtervolgend groepje waar ik attent en alert bleef. Op het eind van de cross had de vandaag sterke Julie V. nog een extra cartouche en de Nederlandse Ruth Van der Meijden en de Ierse Shona Heaslip dreigden ook mee te gaan. In het Molse mulle zand kon ik ze echter remonteren, zodat ik tevreden op een knappe 5de plaats binnen liep, na een sterke Julie Van de Velde, maar voor verschillende internationale kleppers. Goed begonnen is half begonnen !

 

videoverslag sporza

 

 

 

 

 

25 oktober 2015 : CC Relays Gent : AVT senioren dames 5de 

 

We werden vooraf zeker niet getipt in de sociale media en atletieksites om mee te dingen naar een mooie plaats. Integendeel, er werd niet over AVT gesproken. De voorbije jaren wisselde ook weliswaar steeds onze ploeg. Zo liep ik al met menige clubgenoten : Kim Bosmans, Erika Corstjens, Kimberley Welkenhuyzen, Isabelle Cortvriendt, Kim Nulens, ... Ook voor dit jaar een onuitgegeven ploeg met Goele Truyers (AVT Kern Houthalen, overgekomen van VMol) en Martine Peeters (een seniore uit eigen kern). En al zijn de Relays van Gent niet prioritair voor me, toch betekenen ze wel de start van het nieuwe winterseizoen. Maar 's morgens voor de wedstrijd stond er op het trainingsschema nog een vetloop en ook op zaterdag kende ik nog een stevige trainingsdag met krachttraining en een lange duurloop. Goele opende sterk op de kortste afstand en gaf de wisselstok door aan Martine op positie 4. Martine die eerder regionale crossen liep, stond meer dan aardig haar mannetje en liep een 13de tijd op de 2de afstand. Ik begon aan mijn jaarlijks inhaalmaneuver en kon verschillende lopers passeren. De afstand was te kort om ook  ploeg 4 nog in te halen. Op zeker moment weet je dat je je moet berusten op de positie waar je loopt. En zo werden we samen mooi 5de en konden we nog één extra CC-puntje bemachtigen. Al zat het daar wel niet van af hangen. 

 

 

 

 

 

start winterseizoen : interview Atni

 

Artikel atni hier klikken

 

27 september 2015 : Maasrun Lanaken : winst op de 5 km

 

Tussen het winter- en het zomerseizoen loop ik in samenspraak met coach Rik steevast enkele stratenlopen. Daar ik begonnen ben met mijn laatste uitgestelde stage (door EK) in Gasthuisberg bij de zuigelingen was het wel een zoektocht naar gaatjes en geschikte wedstrijden. Het oog viel zo op de Maasrun Lanaken. Lang geleden dat ik op Limburgse bodem nog eens een stratenloop deed. Trouwens de eerste keer in Lanaken. Het leek wel een eeuwigheid geleden en het deed nog eens deugd.

Een omvangrijke groep van 360 lopers aan de start, maar om eerlijk te zijn bespeurde ik weinig onmiddellijke tegenstand. Dan maar me meten met de heren.

Het pittig parcours van vele korte hellingen rond het kerkplein verbaasde me achteraf toch wel.

Ik duldde maar twee heren voor me en eindigde als eerste in een tijd van 16:53. De kop is er weer af.

 

 

  

 

 

Modeshoot Brooks Antwerpen

 

Mijn sponsor Brooks koos Antwerpen uit om zijn hippe collectie in beeld te brengen voor het tijdschrift 'Losse Veter'. Een stad in verandering, waar de rauwe, industriële ruimte van havens en oude spoorwegemplacementen langzaam wordt overgenomen en getransformeerd door een jonge hippe stedelijke cultuur. Ik mocht voor Brooks samen met enkele anderen van zijn Belgische en Nederlandse toppers de nieuwe collectie voor te stellen. (fotograaf : London Loy)

 

1 augustus 2015: 25ste Memorial Rasschaert Flanders Cup Ninove 1500m : beste jaarprestatie + evenaring PR

 

Deze jubileumeditie van de Flanderscup te Ninove, met zoals steeds een groot internationaal gezelschap, legde me geen windeieren. Nog een laatste keer wilde ik de zomerspikes aantrekken vooraleer in vakantie te gaan en me wat later voor te bereiden op mijn geliefde wintercrossen. Ik mocht in het hoofdprogramma heat 2 lopen. Ondanks het zware programma van de laatste weken (selectie 5000 Eindhoven, 5000 EK Tallinn, 1500 Nacht van Heusden, selectie 1500 BK, 1500 BK) stak ik mijn PR 1500, gelopen in 2013, toch in het achterhoofd (4'25"19). De haas van dienst zou tegen 4'18 lopen. Het ging dan ook behoorlijk snel vooraan, waarna ik de kop trok van het 2de achtervolgend groepje. Dit moest ik misschien wat verder in de race bekopen, maar ik wou me niet laten wegzakken en de laatste 300 m waren weer bijzonder goed. Ik voelde dat ik tegen mijn PR aan liep en het werd tenslotte 4'25"74. Met enkele hondersten verschil een evenaring van mijn PR. Ik mag terugblikken op een prachtig geslaagd zomerseizoen en kan nu verdiend genieten van mijn vakantie. De riem gaat er nu even af. Maandag mag ik al een fotoshoot te Antwerpen doen voor mijn sponsor Brooks en het atletenmagazine 'Losse Veter'.

 

 

 

 

26 juli 2015: Belgisch Kampioenschap alle categorieën 1500m : dag 2 : Finale : Brons + beste jaarprestatie

 

Met een 6tal maakten we kans op een medaille. Het zou dus bikkelen worden. Ik hoopte dat het een echte wedstrijd zou worden en geen tactische race. 

Onmiddellijk na de start ging Verhoeven aan de kop sleuren, waarna alle concurrenten volgden en vooraan elkaar wel wat afwisselden. Waar ik gisteren een goed gevoel had, merkte ik vandaag dat ik niet zo fris zat. Ik was blij dat ik het werk vooraan deze keer niet voor mijn rekening moest nemen. Ik kon me vooraan handhaven, want het ging goed hard. In het midden van de wedstrijd verloor ik plots enkele plaatsen, waarna ik mijn positie terug op karakter moest innemen. De laatste 300 m begon ik als 3de loopster en dit bleef zo tot het einde. Al moest ik er een serieuze sprint uit halen.

Net zoals vorig jaar brons op de 1500m. Niet slecht voor een lange afstandsloopster. In zette ook mijn beste jaarprestatie neer met 4'27"37.

 

Goed mee in het pak !

 

Achter regerend kampioene Van Accom en de Engelse Barnes aan.

Eindsprint om de 3de stek !

25 juli 2015: Belgisch Kampioenschap alle categorieën 1500m : dag 1 : Reeksen : 2de plaats

 

Vanwege de drukke weken (EK, De Nacht, BK) besloot ik in overleg met coach Rik om de 1500m te lopen, in tegenstelling met de rechtstreekse finale 5000m. Ik startte vandaag in de eerste reeks met titelverdedigster Van Accom. Het werd na de start al vrij snel duidelijk dat de groep niet wou lopen, waarna ik dan maar zelf het initiatief nam en heel de wedstrijd op kop liep om mijn finaleplaats te verzekeren.  In de laatste 200m keek ik even rond om te zaak te controleren, waarna ik me de laatste meters nog kon laten uitbollen. Rooms maakte er gebruik van om er nog over te gaan. Ik eindigde met een goed gevoel op plaats 2 in 4'35"18. 

 

18 juli 2015: KBC Nacht van Heusden 1500m: 6de plaats

 

Ik was benieuwd hoe ik het er zou van af brengen, want de benen waren nog zwaar na mijn EK te Tallinn. 
Aangezien het programma door elkaar werd geschud, diende ik tevens te lopen op het warmste moment van de dag en voor een bijna zo goed als leeg stadium. Jammer voor de extra adrenaline. Ik startte in de 2de reeks met diverse internationale lopers (Nederland, Zweden, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Canada, ...) Mijn coach Rik vroeg me om de 1500 m te lopen om de snelheid te onderhouden en 2x5000 op één week tijd zou wat te belastend voor me zijn. De start was naar gewoonte goed. In het midden van de race merkte ik dat ik de benen niet zo vlot rond kreeg, maar de laatste snelle 200 m mochten er weer zijn. Ik evenaarde mijn beste jaarprestatie en geloof zeker dat ik mijn PR weldra zal verbeteren. Ik liep binnen op een 6de plaats in 4'28"97.

 

 

 

 

12 juli 2015: EK U23 Tallinn (Estland) 5000m : 10de plaats  + Nieuw PR !

 

We kwamen als laatste Belgische atleten aan de bak op de allerlaatste dag van het kampioenschap. Het werd tijd, want we waren reeds verschillende dagen aanwezig met het nationaal team. Ik liet het echter niet aan mijn hart komen, ging regelmatig naar het prachtig 90-jarig oud stadium om te supporteren voor de andere Belgische atleten en leefde relaxed naar mijn wedstrijd toe. Om 18.00 u lokale tijd was het zover. De weersomstandigheden waren ideaal; wat kouder dan in België en vrijwel geen wind. De wedstrijd kon voor mij al niet meer stuk door de aanwezigheid van mijn ouders en vriend Gilles. Natuurlijk is het altijd bang afwachten hoe de wedstrijd gelopen zal worden: tactisch, voluit, speldeprikken, ... Maar het werd dus snoeihard. En zo heb ik het graag. Dit tempo speelde zeker in mijn voordeel. Na de start ontstond er al vrij snel een kopgroep van de 5 sterkste loopsters, waarna nog een atlete solo volgde en ik me een tweede achtervolgend groepje bevond. In dit groepje zou ik zo lang mogelijk alert proberen mee te geven. Als het kon moest ik mijn wedstrijd van coach Rik Didden op de Nederlandse afstemmen, aangezien ze in Eindhoven 7" voor me eindigde. Ik merkte echter al gauw dat ze niet zo fris zat en passeerde haar. Het gekende dipje kwam ook voor mij even dreigen, maar dit wist ik op karakter weg te werken. Ik liep erg tevreden binnen bij de 10 beste Europese loopsters in een nieuw PR van 15"59"93. Opnieuw een verpulvering van mijn PR van 13". Dit jaar deed ik al 38" van mijn PR af. Ik ben zeer gelukkig met mijn prestatie, daar ik de magische 16'-grens overschreed. 
Dank aan mijn coach Rik voor het blijvend geloof in mijn capaciteiten en de professionele aanpak. Dank aan mijn ouders, vriend Gilles, familie, sponsors, sympathisanten en supporters voor de steun! 
Menige Belgische kampioenschappen konden hier vandaag een punt aan zuigen. Al de meiden gingen keihard en streden sportief tegen elkaar. Geen gejog, wat je op sommige wedstrijden lange afstanden wel eens tegenkomt. Maar liefst 11 meiden verbeterden hun PR in onze race en er werden 3 nationale records verbeterd, waaronder het Belgische met Louise Carton. Waarvoor natuurlijk ook een dikke proficiat !

 

 (vanaf 25:24)

 

 

Het nationaal U23-team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 juni 2015 : Eef Kamer Beek Games Eindhoven 5000m : 2de plaats + limiet EK U23 Tallinn + nieuw PR 

 

Omdat we dreigden geen reglementaire 5000 te vinden (steeds gemixed races), sloegen we vooraf de handen in elkaar met de organisatie van Eindhoven, enkele lopers o.l.v. Kim Dillen, de bondscoach van Nederland, ... Zo konden we een sterk deelnemersveld samenstellen met een goede haas. Naast mezelf dienden ook nog 4 Nederlandse atleten zich te selecteren. Het zou mijn enigste en eerste kans zijn op een limietpoging. Ik kende een goede trainingsperiode met een klein oponthoud door een geringe blessure en nog enkele dagen ziekte. Maar ik had er een goed oog op. 21 Atleten aan de start. Lang geleden dat ik dit nog tegen kwam op een 5000. De Belgische limiet lag op 16:18 en deze van Nederland op 16:10. Het zou bijgevolg de kunst worden om zo lang mogelijk de haas en het treintje te volgen. Ik had een sterke entourage mee : coach Rik Didden, coach Johan Dreezen van mijn broer/zus, enkele vriendinnen, vriend Gilles, mijn ouders en de ouders van mijn vriend. Zo had ik op elke 100 m supporters staan die mij vooruit duwden, richtlijnen aangaven en supporterden. Na de start nestelde ik me onmiddellijk alert in het treintje achter de haas. De wind stond in één bocht wel bijzonder scherp. Temperatuur was ideaal. De haas liep echter wat te snel en ik besloot het treintje ta laten gaan. Dat betekende wel dat ik het achtervolgend groepje diende te leiden. Het eerste groepje viel wat later door het verschroeiend tempo uit elkaar en zo liep ik het gat terug dicht en ging ik er op en er over. In het midden verloor ik enkele seconden, maar dat zette ik recht met een bijzonder sterke laatste 1000m in 3'11. Ik raapte ook verschillende atleten op en werd knap 2de in 16'13"96. 5" over op de Belgische limiet en een verpulvering van mijn PR met maar liefst 25". Erg blij met met mijn prestatie hebben we dit in Eindhoven beklonken. Opnieuw een Europees Kampioenschap voor mij en dit in de zomer !

 

 

7 juni 2015: 4de Flanders Cup Huizingen 3000m : 1ste + nieuw stadionrecord

 

Na mijn geslaagde 1500 op de 3de Flanderscup Oordegem wist ik ook een sterke 3000 m te lopen in het hoofdprogramma van de 4de Flanderscup te Huizingen-Beersel. Onmiddellijk na de start nestelde ik me op een comfortabele positie na de naaste concurrenten en haas Van Accom, die trouwens nauwkeuring haar job deed. Zodra er een loopster voor me gaatje liet, reageerde ik alert en schoof ik telkens een plaatje op. Om tenslotte solo achter de haas aan te gaan. De laatste 600 m diende ik alleen af te werken, maar dat lukte goed. Ik viel niet stil en won de 3000 m in 9'30"64. Tevens het nieuwe stadionrecord.

 

 

 

 

29 mei 2015: 3de Flanders Cup 24th Putbos Oordegem 1500m

 

In het Bloso Putbosstadion te Oordegem liep ik deze avond in het hoofdprogramma een goede 1500 m in internationaal gezelschap. Het vooropgesteld doel van 4'30 van coach Rik Didden werd bereikt met 4'28"88. Deze wedstrijd stond in voorbereiding op een 5000m. Ik begin zeker terug de goede vorm te krijgen. Er wordt ook hard voor gewerkt.

 

 

 

16 mei 2015: Vlaams Kampioenschap Alle Categorieën te Beveren 1500m : 6de plaats

 

 

Ik zou dit kampioenschap lopen in functie van de lange afstand. En dit vooral om de snelheid wat aan te scherpen. Er werd snel gelopen vandaag, bijgevolg was ik erg tevreden met mijn 6de plaats in 4'34"07. De eerste maal terug met spikes op de piste, in tegenstelling met de vorige race te Mol.

 

 

9 mei 2015 : Beker van Vlaanderen Ere-afdeling AC Dames 3000m : 3de plaats

 

Stiekem kende AVT toch wel wat hoge verwachtingen met de jonge ploeg van vorig jaar, waar we  toen 3de mee werden op de Beker. Maar het werd een tegenvaller met enkele afwezige sterkhouders en ook diverse tegenslagen bij sommige nummers. (diskwalificatie door valse start of nulworpen etc.)

 

Voor onze kern van Hechtel kwamen er 3 meiden aan de slag. Senior Inge Paesen (coach Brecht Stevens) sprong haar naar een 6de plaats, toch maar goed voor 6 punten met 1m58. Ikzelf, nog opbouwend na 2 weken alternatieve training, behaalde een 3de plaats op de 3000 m. Om mijn blessure te beschermen liep ik niet op spikes, maar op wedstrijdschoenen. Goed voor 9 punten, de hoogste score voor AVT. En senior Lotte Gielen (coach Brecht Stevens) scoorde een 5de plaats op de 4x100 m, goed voor 7 punten. Zo behaalde onze kern met 3 atleten 35% van de totale punten van AVT. Ons damesteam van AVT werd 10de en blijft in de Ere-afdeling van de VAL. Proficiat collega's ! We kijken opnieuw uit naar volgend jaar, want dit team heeft wel mogelijkheden !

 

15 maart 2015 : Belgisch Kampioenschap veldlopen Wachtebeke : vice-kampioen beloften

 

Ik keek erg uit naar dit kampioenschap. Bij de senioren krijg je met de beloften een kampioenschap in een kampioenschap. In principe had ik een geringe kans op een algemene podiumplaats, al gooide eerst een griep en vlak erna de buikgriep serieus wat roet in het eten in mijn opbouwfase van de trainingen naar dit kampioenschap toe. Ook zit ik nog te midden van een stage verpleegkunde in Pellenberg, wat ook al niet te ideaal was. Gedurende de eerste helft van de wedstrijd bleef ik aanspraak maken op brons in het achtervolgend groepje na de koploopster, maar wat later moest ik jammer genoeg als eerste de rol lossen wegens te weinig energie. Ik dreigde zelfs bij de beloften naast zilver te grijpen. Dit kon ik niet laten gebeuren. Puur op adrenaline en met een enorme gedrevenheid, voorgestuwd door de supporters wist ik wel de belofte voor mij te remonteren. Erop en erover noemen we dat. Zo werd ik opnieuw vice-kampioenen bij de U23 en was mijn prestatie goed voor een 7de algemene en 6de Belgische plaats. Op het avondgala van de crosscup werd ik gehuldigd met zilver in de eindrangschikking van U23 en een 5de algemene plaats in de eindrangschikking van de senioren dames. Mijn afwezigheid in Dour door de griep heeft me de nek omgedaan. Maar ben toch fier op mijn algemene prestatie !

 

 

 

 

15 februari 2015: Vlaams Kampioenschap veldlopen Rotselaar: vice-kampioen beloften

 

Het was bang afwachten hoe ik mijn lichaam zou reageren op de recente griep. Ook mijn knie speelt weer op. Je moet immers weten dat ik nog steeds met afgescheurde voorste kruisbanden loop en deze dienen constant versterkt te worden. Ik denk dat ik de enigste hardloopster ben die zonder voorste kruisbanden loop, men is dat bij mij vergeten. Bij een stage als verpleegkundigde heeft de knie het altijd wat zwaarder te voorduren. Ik kende een erg sterke eerste helft, maar had toch te weinig energie om weerstand te bieden aan mijn naaste concurrenten in de tweede helft. Vooral in het losse strandzand kon ik geen kracht zetten. Ik werd wel vice-kampioene bij U23 en eindigde algemeen als 6de Vlaamse. Gezien de omstandigheden toch nog goed stand gehouden.

 

filmpje wedstrijd

 

25 januari 2015: Crosscup Hannuit : 11de plaats, 5de Belgische

 

Juist gestopt met de examens, was het toch een beetje koffiedik kijken hoe de conditie zou zitten. Maar het gevoel vooraf was goed. Naast de Belgen, een resem internationale loopsters aan de start. Veerle D. vertrok onmiddellijk erg snel en het tempo lag in het begin van de wedstrijd bijzonder hoog. Toch kon ik vrij goed mee, waarna wat later een groepje van buitenlandse lopers over me heen kwam. Ik dreigde ook weg te zakken, want in de zware Waalse modderbrij was het toch wat moeilijker om mijn foulé rond te krijgen. In de laatste ronde wist ik echter verschillende loopsters terug voorbij te snellen en werd zo 5de Belgische. Een sterke Hanna V. moest ik vandaag laten voorgaan. Zonder dat ik het eigenlijk gemerkt had, versloeg ik wel vandaag de Vice-Europese kampioen beloften veldlopen 2015 uit Bulgarije.

 

 

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!