Zaterdag 31 december 2016 Sylvestercross Soest (NL) : 2de

Het is goed om naar deze mooie cross te mogen trekken, net als vorig jaar. Ik besloot in te gaan op het aanbod om te overnachten om zeker uitgerust aan de start te mogen verschijnen. De sfeer was op de vooravond top tussen de verschillende atleten.

(Zelfrelativering en humor ... een sterk wapen)

Ik had er bij de start echt wel zin in en voelde me sterk. Benieuwd wat het zou gaan worden. De eerste ronde was erg goed en ik kon dichtbij De Koster blijven. Al liep ze toen al enkele meters voor ons uit. Al vrij snel ontstond er een achtervolgend groepje van 4 lopers die kort volgde op deze internationale topper Maureen De Koster : Marcella Herzog, Veerle Dejaeghere,Andrea Deelstra en mezelf. Het ging er bijzonder hard in dit groepje aan toe, vond ik. Ik dreigde in de 2de ronde Herzog te moeten laten gaan, die serieus aan de kop sleurde. Maar beet door en voelde dat ik dan weer in de laatste ronde sterker was op de heuvel. Hier viel ik aan en zo kon ik enkele meters nemen. Deze voorsprong kon ik een nog een beetje verder uitbouwen naar het einde toe en zo werd ik knap tweede tussen verschillende toppers met slechts 22" achter De Koster. En dat deed me veel plezier.  Het is me dan ook nog uiteindelijk gelukt om mijn vroeger jeugdidool Dejaeghere, van lang geleden, te kloppen. Maar alle respect voor Veerle die op 43-jarige leeftijd 5de werd.  Eindelijk terug op het podium na een zwaar jaar.

foto van Fanpage Imana Truyers aka Black Pearl.foto van Fanpage Imana Truyers aka Black Pearl.foto van Fanpage Imana Truyers aka Black Pearl.

foto van Fanpage Imana Truyers aka Black Pearl.foto van Fanpage Imana Truyers aka Black Pearl.

NOS maakte een mooie reportage. Je kan deze bekijken in ARCHIVE PRESS 2016

Zondag 18 december 2016 Crosscup Brussel : 4de Belgische 12de algemeen

Na mijn ‘gezonde’ ontgoocheling van de onterechte niet-selectie van het EK wou ik toch wel laten zien, wat ik, samen met de andere Belgische meiden, in petto had. Niet vergeten dat we terug moesten opbouwen na een zomerblessure van een scheur van maar liefst 6 cm onder de dikke teen en we nog maar een goede 3,5 maand aan het opbouwen zijn. En Brussel is steeds één van mijn favoriete crossen : 6 km (zou nog langer mogen zijn), zware heuvels, vaak modderig, internationale sterke bezetting, ...
Het parcours lag er dit jaar zeer beloopbaar bij en het groot deelnemersveld bestond o.a. uit 2 Ierse atleten, de 10-koppige Engelse garde, 4 Nederlandse atleten, een Poolse, een Finse en onze nationale top. In de eerste ronde bleef de kopgroep samen. In de tweede ronde bleef de grote achtervolgende groep op een 20tal seconden hangen. Ik voelde me zowaar toen erg goed en nam vaak het initiatief in de achtervolging. Dit moest ik blijkbaar even later wat bekopen, want bij het uit elkaar spatten van deze groep moest ik een klein gaatje laten vallen op mijn 2 naaste Belgische concurrenten. Toch was ik erg tevreden met mijn wedstrijd en voel ik dat ik elke wedstrijd sterker word. Ik eindigde als 4de Belgische en 12de algemeen tussen het internationaal gezelschap. Zo schuif ik ook weer een plaatsje op in de algemene rangschikking van de crosscup. Als alles blijft meezitten loop ik de Sylvestercross van Soest te Nederland als volgende cross.

foto van Fanpage Imana Truyers aka Black Pearl.foto van Fanpage Imana Truyers aka Black Pearl.

foto van Fanpage Imana Truyers aka Black Pearl.

(meer foto's op facebook fanpage Imana Truyers aka Black Pearl)

 

Zondag 11 december 2016 Veldloop Booischot : 1ste

Om de periode tussen Roeselare en Brussel (crosscup) te overbruggen kreeg ik de opdracht van mijncoach Rik om wedstrijdritme op te doen in de kortere cross van Booischot (AVZK) (4450m). Ik besloot er een snelle koers van te maken en kon wel demonstreren. Bij de start sprintte ik reeds van de groep weg als een speer en ze zagen me niet meer terug. Ondanks de korte afstand eindigde ik toch met 36" op Lauwaert (n°2) en 49" op nichtje Truyers Goele (nOm de periode tussen Roeselare en Brussel (crosscup) te overbruggen kreeg Imana de opdracht van coach Rik om wedstrijdritme op te doen in de kortere cross van Booischot (AVZK) (4450m). Imana besloot er een snelle koers van te maken en ze demonstreerde. Bij de start sprintte ze reeds van de groep weg als een speer en de achtervolgers zagen haar niet meer terug. Ondanks de korte afstand eindigde ze toch met 36" op Lauwaert (n°2) en 49" op nichtje Truyers Goele (n°3). De vormpeil zit goed, hopelijk mag en kan ze dit doortrekken naar Brussel.°3). De vormpeil zit goed, hopelijk mag en kan ik dit doortrekken naar Brussel.

Zondag 27 november 2016 Crosscup Roeselare : EK-selectie : 4de Belgische

In Roeselare nam ik het vandaag op tegen de Belgische top, om hopelijk een EK-ticket te bemachtigen. Het deelnemersveld was zeker beperkt vandaag. Al werd het opnieuw koffiedik-kijken, na mijn buikgriep voor CC Mol en de opflakkering erna. Wel kon ik al enkele trainingen zeer goed afwerken en merk ik een duidelijke progressie. Maar zou dit genoeg zijn om mee te kunnen met mijn naaste concurrenten? Voor de start heb ik al lang geen vrees meer, want die weet ik altijd wel perfect aan te zetten. Al heel vlug gingen Carton en de sterke Roemeense Bobelcel in de aanval. Ik nestelde me in het groepje met al mijn naaste concurrenten: Van Accom, Vandenbussche, de genaturaliseerde Gamachu Tulu, Vangansbeke en belofte Rooms. De posities wisselden hier heel vaak en het was niet altijd even gemakkelijk om een comfortabele plaats te bemachtigen. In de voorlaatste ronde ging Hanna in de aanval, wat het groepje uit elkaar deed vallen. Na de koplopers volgde er zo het duo Van Accom/Vandenbussche en Vangansbeke en mezelf. De anderen vielen verder terug in het veld. Met Zenobie werd het een kat- en muisspel. Maar mijn laatste aanval werd toch de sterkste en Zenobie moest lossen. Zo liep ik erg tevreden binnen als 4de Belgische. Gezien mijn buikgriep en de latere start door blessure een goede prestatie. Indien er een team gestuurd wordt, ben ik er bij op het EK te Sardinië. Maar het zal wachten worden op het wikken en wegen van de selectiecommissie. Hopelijk mag ik in mijn eerste jaar als senior al proeven van het senioren EK om ervaring op te doen voor de volgende jaren.

 

 

 

Zondag 06 november 2016 Crosscup Mol : 6de Belgische

Het werd vooraf zeker koffiedik kijken omdat ik enkele dagen in het bed ben geraakt door buikgriep. En natuurlijk kent dit wel zijn weerslag op de weerstand van het lichaam. Jammer dat dit nu moet gebeuren vlak voor een cross. Daarom startte ik toch wel wat gereserveerd aan het Zilvermeer te Mol. Na de eerste kleinere ronde moest ik al vrij snel de rol lossen met mijn naaste concurrenten. Jammer dat ik ze net voor me uit zag lopen. Maar ik kwam wat kracht en energie te kort. In de nabije achtergrond vocht ik voor wat ik waard was, samen met de Nederlandse Deelstra en Belgische Verhoeven. Ik vond dat ik de schade nog kon beperken en wat stand kon houden ondanks de 4 dagen ziekte. IK werd 6de Belgische en 11de algemeen. Ook de kortere Molse afstand speelt wel wat in mijn nadeel. Hopelijk herstelt het lichaam nu vrij snel en kunnen we verder werken en uitkijken naar Roeselare. 

 

Zondag 23 oktober 2016 Crosscup Relays Gent 

De kop is er af van het nieuwe veldloopseizoen. Ik was heel blij nog eens in mijn crosspikes te mogen kruipen na blessure. De prestatie was goed, maar nog niet goed. Ik kwam nog wat diepgang te kort wegens de te korte trainingsopbouw. We bouwen nu verder naar Mol en Roeselare. De andere teamleden deden het voortreffelijk. Katrien Verstraeten kreeg bij de start een spike in haar voet. Haar eigen schoen werd helemaal opengereten en bij aankomst bleek ze naar spoed te moeten om genaaid te worden. Maar Katrien streed toch dapper op karakter naar een knappe 9de plaats. Voor nichtje Goele Truyers, in goede doen, lag de 1500m haar zeker wel. En zij kon zich opwerken naar een knappe 5de plaats tussen de toplopers. Zelf streed ik voor wat ik waard was op een voor mij korte 3000. Ik liep terug het 9de binnen. Al waren de laatste 200m ook wel weer hoopvol. 

Zondag 02 oktober 2016 Mini-Marathon Belfius Brussel 5 km : 1ste plaats

 

Mijn zomer viel in duigen door een zware blessure. Ik liep een scheur van 5,6 cm op in de flexor hallucis longuspees. (dikke teen) Met een loopgips als gevolg. En wat later alternatieve trainingen. Mijn looptrainingen hervatte ik pas in september. Toch ging het herstel nog vrij vlug. 

Wat was ik dan ook blij dat ik gisteren opnieuw aan een wedstrijd mocht deelnemen met als tweeledig doel: zelfvertrouwen tanken en wedstrijdritme op doen. Voor de derde maal liep ik deze mini-marathon. Jammer dat er weinig concurrentie komt opdagen, want lopen in onze hoofdstad met vertrek in het Jubelpark, langs de Belliardlaan, het Warandepark, het Koninklijk paleis om te eindigen via de Grote Markt is echt wel de moeite. Gelukkig lopen we samen met de mannen zodat ik met hen of zij met mij kunnen wedijveren. Ik eindigde de exacte afstand van 4,6 km in 14'34. Een ware opsteker ! Voor de derde keer kon ik de wedstrijd op mijn naam schrijven.

 

 

(foto : Jasper Jacobs )

 

 

(foto : Igor Pliner)

 

 

 

 

Zondag 26 juni 2016 Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën 1500 m : dag 2 finale : Nieuw PR !

 

Het beloofde een sterke en zware finale te worden met de vele kleppers onder de sportieve concurrenten. Het doel van René E. was bekend om Sofie V. proberen te loodsen naar een EK-ticket. Er zou dus bijzonder snel gelopen worden. Enkel maar goed voor mij, indien ik mijn wagonnetje zou kunnen aanhaken.

De race startte dus zeer snel, waarna Zenobie V. het initiatief nam in het achtervolgend groepje. Zelf zat ik mee in het treintje met o.a. nog Lisa R., Barnes en achteraan Vanessa S. Bij nog eens een versnelling moest ik weer even de rol lossen, maar mijn laatste 200m was opnieuw bijzonder sterk waardoor ik Barnes, in tegenstelling met gisteren, kon remonteren. Een nieuw PR van 4'23"48. Tevreden dat de goede conditie er nu uit komt in de wedstrijden. Na de race wel even naar de kiné. Ik scheurde mijn gebruikelijke spikes, waardoor ik noodgedwongen moest grijpen naar reserve-spikes met andere nagels. Wellicht ligt daar de oorzaak van krampen in mijn dikke teen. We volgen het goed op. 

 

Zaterdag 25 juni 2016 Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën 1500 m : dag 1 selectie

 

Ik diende me vandaag te selecteren voor het BK 1500 m. Opmerkelijk dit jaar is dat bijna alle nationale sterke dames (halve fond/fond) op deze afstand staan. Er moest dus geknokt worden voor een plaatsje in de sterke finale van morgen. Ik kwam uit in de ideale 3de reeks, waar we toch kunnen kijken wat de andere atleten doen in de vorige reeksen. Ostentatief nam ik vanaf de eerste meter het initiatief en hoopte stiekem op een overname van de Engelse Barnes. Deze kwam er echter niet. Tijdens mijn race gingen de hemelsluizen open en de laatste ronde werd er gelopen in de inmiddels gekende stortregen. Het was een bijzondere ervaring en we hadden er toch wel last van. Barnes ging er nog over in de laatste 300 m. Maar met een 4'32"31 een vlotte plaatsing. Op naar morgen !

 

Zondag 19 juni 2016 Grand Prix Brussel 1500 m 

 

Ik liep vandaag op de Grand Prix te Brussel 4'26"17. Slechts een seconde boven mijn PR. Toch vertalen de trainingen nog niet direct het beoogde resultaat, want er zat opnieuw meer in. Ik was goed mee in het gevormd treintje en nestelde me wat later in groep 2, maar maakte dan een kleine overmoedige inschattingsfout door even de kop te trekken. Te strijdlustig ! Dit moest ik even later bekopen, maar de laatste 200 m waren toch maar aan 34". 

 

 

Woensdag 25 mei 2016 Mini-International Meeting Koblenz (D) 5000 m

 

Na een hele lange rit vanwege drukte en werken kwamen we aan in Koblenz. Ook daar was het even schrikken. Het eens zo befaamde stadion van Oberwerth te Koblenz (D) kent een serieus verval. Het leek hard op het stadion van Talinn. Er was tijdsregistratie maar geen tijdsklok en alle mensen mochten op het middenterrein rondlopen. Ze moesten enkel maar de drie eerste banen vrijhouden. Zo ook tijdens onze wedstrijd. 

Opwarmingen deed ik met de sympatieke Barnes, één van mijn strijddames in de crosscup. De trainingen van de afgelopen weken waren veelbelovend en ik voelde me vooraf erg goed. Een Zuid-Afrikaanse steeple-atlete zou als haas optreden, wel maar voor een slordige 2500 m. Na het startschot vertrok de haas te snel en ze liep niet regelmatig. Ze moest erg veel bijsturen. Toch als je goed zit, kan dit geen probleem zijn. Al snel merkte ik dat ik hard moest werken om deze kleine snokjes te verwerken. Ik zat nooit in de wedstrijd. Na het wegvallen van de haas harkte ik nog een ronde verder aan kop, maar dan gingen de 3 andere atleten van ons kopgroepje vlot over me. Ontgoocheld liep ik binnen in 16:23:53, ruim boven mijn PR. Gewoon een slechte dag ? Mentale druk ? Lange autorit ? Ik weet het niet. Hopelijk volgende keer beter?

 

Zaterdag 14 mei 2016 BVV Ere-afdeling VAL te Merksem 1500 m

 

Ik trad vandaag aan in de 1500m. Ik was voor de wedstrijd wel benieuwd en was wat afwachtend, want in het begin van de week kampte ik nog met een virale infectie aan de luchtwegen. Het lichaam moest er van de dokter zelf even tegen vechten.

Het werd een bijzondere wedstrijd vandaag. Nog niet mee gemaakt op de piste. Omdat de wind zeer strak stond spraken Sofie Van Accom en ikzelf elkaar vlak voor de wedstrijd. Ik zou de eerste snelle ronde voor mijn rekening nemen. Ik vertrok als een speer en nam de koppositie, onmiddellijk gevolgd door Sofie. Maar na 230m werden we tegen gehouden door de organisatie, wegens een falende tijdsregistratie. Waarom niet hand geklopt ? Of ons onmiddellijk na de start laten stoppen ? Er volgde dus een 2de start met hetzelfde scenario. Voor mij ronde 1 en nadien kon ik me verstoppen achter Sofie die hard tegen de strakke wind in beukte. Heel op het einde moest ik ze enkele luttele seconden laten gaan. Ondanks deze wind en de extra 230 m (die ik toch wel gevoeld had) eindigde ik tevreden in een tijd van 4'28"27. Ik geloof in een nieuwe PR. Het was goed voor een 2de plaats en sprokkelde het hoogst aantal punten voor AVT, nl. 11 punten. Onze club kon mooi in de middenmoot eindigen en behaalde plaats 6 op 12 deelnemende clubs. 

 

Zondag 01 mei 2016 B-prijzenmeeting Herentals 3000 m : nieuw persoonlijk record

 

In het midden van de week was ik nog moe van verschillende dagen werk en overuren op mijn dienst. Na mijn stage in Portugal ging ik onmiddellijk weer aan het werk. Maar op het eind van de week kon ik toch voldoende rust nemen. Ik keek naar mijn 1ste wedstrijd van het nieuwe zomerseizoen uit.

Met een ideale haas in de persoon van Sofie Van Accom te Herentals gingen we voor een tijd van 3'07/1000m.

Een valse start door een haperend startpistool bracht me niet van mijn stuk. De focus bleef. En ik nestelde me onmiddellijk op een 2de stek na Sofie. De doortochten waren perfect, waarna ik dan de laatste 1000 m voor mijn rekening nam. Op het eind ging scholier Tinck er nog over en zo liep zij een nieuw Belgisch record. Waarvoor proficiat.

Zelf een nieuw persoonlijk record van 9'21"96. Super content en nu verder bouwen !

 

 

 

 

Zondag 14 maart 2016 Belgisch Kampioenschap Wachtebeke : 4de Belgische, 5de algemeen + 3DE in de eindrangschikking van de Lotto Crosscup

 

Na een goed opgebouwde sterke winter met prachtige resultaten in Brussel, Kerkrade, Soest, Dour en Hannuit kon te Wachtebeke de kers op de taart komen. Het parcours lag er wat zompig bij, maar zware modderstroken waren nu niet van de partij. Ik kwam goed uitgerust aan de start, want kreeg enkele dagen vrij te Pellenberg. Wel kampte ik nog met de naweeën van de ellenlange dopinguren in het koud lokaal van Dour. Ik zat met wat slijmen en een dichte neus. Toch baarde me dit niet onmiddellijk zorgen.

De start was goed maar er werd onmiddellijk bijzonder hard gelopen. Zoals gewoonlijk hing iedereen vrij zijn treintje aan me, in achtervolging op het duo Veerle en Louise. Maar de echte goede benen bleven vandaag uit. Ik moest snel het commando overgeven aan de Engelse Barnes en Julie Van De Velde. Ook Hanna Vandenbussche en Astrid Verhoeven gingen vlot mee. Wanneer Julie het tempo opdreef had ik onvoldoende kracht om te reageren. En ook Barnes en wat later Vandenbussche gingen over me. Op dat moment had ik het even moeilijk. En nog steeds zat ik niet in de wedstrijd. Maar voortgeduwd door de vele sympathieke supporters en op karakter probeerde ik het gaatje met Vandenbussche te dichten. Wat me wat later lukte. In de laatste ronde viel ik zelf aan en trok ik een zeer lange sprint met Hannah, maar de andere vogels waren jammer genoeg gaan vliegen. Net zoals vorig jaar belandde ik net naast het podium als 4de Belgische. Zo bleef het bij een grote taart in dit winterseizoen. De kers daar gaan we volgend jaar weer volop voor. Want erg tevreden sluit ik wel mijn winterseizoen af. 's Avonds werd ik immers op het gala van de Crosscup gehuldigd met mijn 3de plaats bij de senioren dames. 1. Carton - 2. Dejaeghere - 3. Truyers 4. Van De Velde 5. Van Accom.

 

Langs deze weg wil ik op het eind van dit winterseizoen nog op de eerste plaats mijn ouders danken voor alles ! En dat is te veel om op te noemen. Een topsporter kan niet zonder topsporter-ouders !

Natuurlijk ook  mijn coach Rik Didden, steun en toeverlaat op sportief vlak. Een ijzersterke topcoach met een massa bagage !

Mijn vriend Gilles !

Kinesisten Kjell De Hondt (Leuven), Peter Van Helden (Hechtel-Eksel), krachttrainers Rik en Ludo Belmans !

Mijn sponsors ARGENTA HECHTEL, BROOKS, AA-DRINKS, ELECTRO VREYS!

Mijn club AVT Hechtel-Eksel!

 

En niet onbelangrijk de vele sympathisanten, vrienden en supporters ! Steeds een hart onder de riem.

 

We doen het nu enkele dagen rustiger aan. Vertrekken wat later op federale stage te Portugal om me voor te bereiden op de zomer, waar ik mijn PR's hoop te verbeteren en mijn goede vorm en prestaties wil doorzetten.

 

(dank aan zus Yalina voor de foto's : meer foto's bij pictures)

 

 

 

 

 Eén van mijn trouwste en vurigste supporters !

 

 

papa, mama en bomma

 

 

De nrs 3 (Imana), 4 (Van De Velde Julie), 5 (Van Accom) van de Crosscup

 

 

 

Zondag 06 maart 2016 Joker+ Lottocrosscup Dour: 3de algemeen

 

De Joker+ Lotto Crosscup van Dour heeft met de Site de la Machine à Feur een patent op extreme weersomstandigheden. Vandaag was het plaatsje aan de Franse grens weer het toneel van apocalyptische beelden. Deze editie gaat volgens mijn bescheiden mening de geschiedenis in als de zwaarste cross met de eerste tot de laatste meter modder en vaak onderkoelde atleten. Ook ik had het echt koud voor en tijdens de wedstrijd.

In het begin van de week vocht ik nog wat tegen prikkelende slijmen, maar ik kon deze overwinnen. Gelukkig! De eerder korte afstand van 4,5 km speelde in Wallonië niet echt in mijn voordeel en het immens zwaar parcours is er dan weer voor iedereen! Het zou een gevecht van vrouw tot vrouw worden. Dat was duidelijk.
De eerste ronde was ik zeer goed mee met Carton en Dejaeghere, waarna ik een niet al te groot gaatje moest laten vallen. Ik moest echt vechten tegen de koude en voelde op zeker moment mijn tenen niet meer. Zoals gewoonlijk nam ik onmiddellijk het initiatief achter de 2 koplopers. De sympathieke Engelse Barnes, woonachtig in België, ging even in mijn kielzog mee. Vandaar bleef de afstand tussen mij en Dejaeghere eerder klein. Ik had de indruk zelfs dat ik tijdens de wedstrijd het kloofje wat kon dichten. Uit de achtergrond kwam Van de Velde nog opzetten, maar deze kraakte op een laatste versnelling van mij tegen het einde.
Zo behaalde ik opnieuw het podium met brons, na het zilver in Rotselaar, en verstevig ik tevens mijn 3de plaats in de tussenklassering met nog één manche te gaan, nl. het Belgisch Kampioenschap aanstaande zondag te Wachtebeke. Laten we hopen dat daar de kers op de taart komt na een voortreffelijk winterseizoen met als enigste zwarte vlek de onbegrijpelijke niet-selectie van het EK.
 
Een minder punt was dat ik vlak na de wedstrijd bijna 3 uren op de dopingcontrole gezeten heb. Het eerste staal was niet goed vanwege moddervlokken in het staal. En het 2de staal was dan weer te weinig, zodat er een derde staal aan te pas moest komen.
 
 
 
 
 
 

 

Zondag 14 januari 2016 Joker+ Lottocrosscup Rotselaar Vlaams Kampioenschap: zilver Vlaams Kampioenschap, 4de algemeen

 

De omloop van het Vlaams Kampioenschap te Rotselaar lag er zwaarder bij dan verwacht door de overvloedige regenval van de laatste dagen, maar zo hebben we het graag. Want Rotselaar staat bekend als eerder een snel parcours. In vele opzichten was dit voor mij een belangrijke wedstrijd. Al werd het ook wat koffiedik kijken hoe ik mijn eerste nieuwe job verteerde in combinatie met mijn sport. Aan de start tevens de Engelse Vice-Europese kampioene veldlopen Avery en nog enkele Engelse meiden. Opnieuw gebrand op een sterke prestatie!


Ik was opnieuw zeer sterk mee in de start en plaatste me in de voorste gelederen. De start ging bijzonder snel door een eerste aanval van Dejaeghere die even later gecounterd werd door Avery, in afwezigheid van een licht geblesseerde Carton. Ik leidde onmiddellijk op korte afstand een achtervolgend groepje. En dat zou zo blijven met eerder geringe verschillen. Er vielen nadien wat kleine gaatjes en gelukkig nam halfweg een Engelse de koppositie van me over. Dit nam voor mij de druk wat weg. Zo eindigde ik als 4de algemeen, 2de Belgische met slechts een 14” seconden achter Veerle en 30” achter de Vice-Europese kampioene. Ik kreeg dan vandaag de zilveren medaille senioren dames op het Vlaams Kampioenschap veldlopen. Toch nog een mooie beloning tijdens mijn sterke winter, waar ik bijzonder blij mee ben ! Ik verstevig tevens mijn 3de plaats in het tussenklassement van de Lottocrosscup met nog 2 edities te gaan, nl. Dour en het BK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 30 januari 2016 : ATLEET VAN HET JAAR 2015 LIMBURG

 

Het Limburgs atletiekcomité (VAL) koos mij vandaag als Atlete van het jaar 2015. Ik ben hier erg blij en vereerd om. Een beloning voor het harde werk. Het is een driejarige prijs die men verleent aan een atleet die internationaal een rol van betekenis speelt.

 

Ik werd geïnterviewd door de sympathieke sportjournalist Jacky Stijven.

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 29 januari 2016 : Uitreiking premiestelsel - puntenklassering club AVT : hoogste score

 

Ik kreeg uit handen van de algemeen voorzitter Marcel Scheepers en voorzitter sportcommissie Guy Tillieux de prijs van beste atleet van de club AVT met de hoogste ranking. Onze atletiekkern AVT Hechtel-Eksel is een AVT-kern van 8 plaatselijke clubs, nl. Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Peer, Meeuwen-Gruitrode.

 

Zondag 24 januari 2016 : Joker+ Lottocrosscup Hannuit : 7de algemeen, 2de U23

 

Het parcours van Hannuit, tevens het Waals kampîoenschap veldlopen, lag er bijzonder zwaar bij, daar de sneeuwlaag van de dag voordien door de hogere temperaturen veranderde in een dikke smurrie modder bovenop een bevroren ondergrond. Ook werd de cross bij de senioren, raar maar waar, ingekort met zo'n 800 m. Niet direct in mijn voordeel, maar we veranderden zo wat de tactiek vlak voor de cross met coach Rik Didden.

De start was zeer goed en ook wel aan te raden, daar er onmiddellijk na de startstrook een schuivende smalle bocht volgde. Er werd zoals in Kerkrade bijzonder pittig gestart en de eerste ronde ging hard. Toch kon ik hierop reageren. Wat later in de wedstrijd begonnen de posities vast te liggen, maar Belete liep niet echt weg voor me. In mijn spoor o.a. Van Accom en Barnes.  Ik hoopte wat later met de Engelse Barnes even samen te kunnen werken, maar zij moest vervroegd de rol lossen. Toch even geprobeerd en ik kwam als het ware bij Belete. Maar ze reageerde onmiddellijk opnieuw waardoor ze weer enkele seconden nam. Misschien achteraf gezien eerder een mentaal steekspel, want de afstand bleef ongewijzigd en zo eindigde ik nog wat dichter bij haar dan in Kerkrade. En werd ik 2de U23, 4de Belgische en 7de algemeen. Elke wedstrijd dient gelopen te worden, want de sterke Poolse Napieraj moest nu een landgenote voor haar en tevens mij laten en zelf liet ik nu haar een ruim stuk achter me.  Ik was zeer blij met deze sterke cross, omdat ik ondanks Soest en Kerkrade ook zelf de riem er wat aflegde in de pauze van de crosscup. Ik kon mijn 3de plaats wel wat verstevigen, al zal het moeilijk worden met Belete.

 

videoverslag wedstrijd Hannuit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 17 januari 2016 : Abdijcross Kerkrade (NL): 4de algemeen, 1ste U23

 

Mijn eerste cross in het nieuwe jaar en 2de deel van de wintercrossen. Ook een eeuwigheid geleden dat ik nog eens in Kerkrade liep. Toen ik benjamin of pupil was, liep ik hier wel eens ooit een LCC-manche. Deze winter mijn 3de cross in Nederland na Tilburg en Soest. Het is goed en fijn lopen in Nederland. Steeds een goede organisatie en toffe ontvangst !

Het was een bijzonder zwaar parcours dat bedwongen moest worden door de berg die we 3x over moesten. Met coach Rik Didden spraken we af op de berg goed door te trekken en bergaf wat te recupereren en de knie te sparen. In de kleine beginrondjes en de eerste grote ronde kon ik in het kielzog blijven van Dejaeghere, Belete en de Poolse kampioene Napieraj. Wat later moest ik echter als eerste de rol lossen vooraan. Ook Belete en Napieraj kregen van hetzelfde laken een pak. En zo liepen we allemaal solo verder.  In de 2de ronde voelde ik dat ik terug wat dichter bij Belete kwam, al sneed de berg je adem af, toch was ik er sterk, maar Belete nam dan weer meer seconden in de vlakke stroken langs de vijver.  Jammer dat ik haar moest laten gaan. Want ik eindigde, net als in Soest, net naast het podium op 15” van Belete. Een sterke cross met een 4de plaats (1ste U23) en nog steeds in goede vorm ! Op naar Hannuit !

 

video abdijcross

 

 

 

 

 

 

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!