Reports 2017

Zondag 07 januari 2018:  Internationale cross Zornotza (Baskenland Spanje) : 9de plaats

Op en af naar Spanje. Weer eens wat anders. Met een tussenlanding in Madrid vrij laat aangekomen in Baskenland. Toch nog goed kunnen rusten en goed ontvangen door de organisatie. 

Aan de start de Spaanse toppers (beiden top 15 op recent EK) en enkele andere internationale crossers. Een zeer lange afstand van 8,7 cm en het parcours was tevens erg zwaar. Als ik het nog eens op z'n Limburgs mag zeggen 'een waar patattenveld'. Het is mijn zwaarste cross ooit geweest. Ook veel heuvels.  Zo kennen we ze jammer genoeg niet meer in België. Ik ben diep gegaan maar heb er van genoten. Vanwege de lange afstand gereserveerd vertrokken, want de Spaanse kampioene (Ethiopische origine) ging er bijzonder hard vandoor. De meester loopsters waren ook wat ouder dan me. Ik kon me rustig opwerken van een 13de naar een 9de plaats. Vlak voor mij liepen op het einde nog twee atleten die ik in mijn vizier kreeg. Ik probeerde dit gaatje te snel te dichten, want kwam tegen het einde bij hen en ging er over. Maar deze extra energie gaf niet het nodige resultaat, want in de laatste honderden meters gingen ze terug over mij. Zo eindigde ik toch nog verdienstelijk het 9de, aangezien we niet specifiek op zulke lange afstanden in het veld getraind zijn.  Een unieke ervaring alvast. Op nu terug naar onze eigen crosscup te Hannuit, waar ik het Waalse kampioenschap loop. 

 

Zondag 31 december 2017 : Sylvesterlauf Trier 5 km : 8ste plaats

Op uitnodiging naar deze internationale sylvesterlauf getrokken. Editie 2017 kende een zeer sterke bezetting. Samen met Van Accom werd ik voorgesteld bij de sterkste 15 lopers vooraf aan het publiek. Aan de start een selecte groep van 60 internationale atleten vanuit Europa en Afrika. We dienden 5 rondjes van 1 km af te leggen in het prachtige stadscentrum, weliswaar op kasseien. De start was bijzonder snel. Ik liep een tijdje op de 9de positie, enkele meters achter de Duitse Europese kampioene steeple Gesa. Na enkele rondjes kon ik me laten meetrekken in het groepje dat vlak na me liep. Ik ging op en over Gesa en sprintte op het einde nog met een Keniaanse loopster. Ik was bijzonder blij met mijn 8ste plaats en tijd van 16'28" op de 5,2 km. We eindigen 2017 sterk. 

Woensdag 27 december 2017:  Kerstcorrida Meeuwen t.v.v. onze projecten Thousand Hills of Hope : 1ste plaats op de 5 km

Meer uit sympathie voor de ondersteuning van onze projecten (om Marc en Guido Corstjens te bedanken) en als doorgedreven training liep ik de 5 km ontspannen te Meeuwen. Het werd een leuke race en het liep erg gemakkelijk en ontspannen. Al was het geen doel op zich, de winst werd binnen gehaald. Langs deze weg wil ik ook AVT Meeuwen en alle deelnemers bedanken voor de steun voor Rwanda. Ook dank aan de sympathieke speaker Rik Donders voor het leuke interview. Ik ken Rik al vanuit mijn jeugdreeksen toen ik nog LCC liep.

 

Zaterdag 16 december 2017: Sportgala 

Belgian Imana Truyers and boyfriend Gilles Den Haese pictured during the gala evening for the sport man and woman of the year 2017 awards, Saturday 16 December 2017, in Brussels. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Zondag 10 december 2017 : EK SAMORIN SLOWAKIJE, 44ste plaats met val

Eindelijk nog eens aanwezig op een Europees kampioenschap veldlopen. Zo jammer dat andere landen met teams verschijnen.

Aan de start een erg sterk Europees deelnemersveld. Het parcours speelde zeker niet in mijn voordeel. Een erg snel parcours op een grasmat met enkele te verwaarlozen kunstmatige heuveltjes. Het niveau lag erg hoog en ook de snelheid bij de aanvang van de wedstrijd. Toch kon ik me enkele rondes handhaven tussen stek 20 en 30. Op het einde van de derde ronde struikelde ik echter door een onoplettendheid over een boomstam en kwam ten val. Dit kostte me een tiental seconden maar tevens een 15tal posities, daar de groep vlak achter mij volledig over me ging. Ik moest even bekomen, kwam terug in mijn ritme en kon nog enkele lopers opnieuw remonteren. Jammer van de val, maar nog goed voor een 44ste plaats. De blessure bleef beperkt tot een stevige snijwonde , bezijdelings van mijn knie. Opnieuw een internationale ervaring rijker. 

Zondag 26 november 2017: Crosscup Roeselare, 2de plaats algemeen, 1ste Belgische, LEIDERSTRUI + EK - Ticket

Erg belangrijke wedstrijd vandaag, met iets meer stress dan anders. Want EK-selectie staat voor de deur. Ik heb me goed in eigen land kunnen voorbereiden de voorbije dagen. 

De start van clubgenote Engelse Barnes was schroeiend en ze nam onmiddellijk verschillende meters. Daarachter leidde ik aanvankelijk het groepje met alle favorieten en de Russische atlete. Sokelenko, die onder neutrale vlag loopt, dichtte stelselmatig de kloof. In haar tred kon ik volgen, waarna ik ook bij Barnes. kwam. Samen met de Russische ging ik in de aanval en er ontstond een mooi duel tussen ons beiden. Coach Rik gaf de instructie om nu door te trekken om afstand te nemen van de naaste concurrentes voor het EK-ticket. Wat me ook aardig lukte. Uit de achtergrond remonteerde nog een sterke Hannah Vandenbussche. En in de laatste ronde kon ik in het bosje even niet reageren op een versnelling van Sokelenko, waarna ik haar moest laten gaan. Maar aan de meet had ze toch weer maar een handvol seconden voor. Zeer gelukkig met mijn prestatie en de versteviging van de leiderstrui kan ik eindelijk terug na enkele jaren naar het EK Cross Country om ons land te verdedigen. Speciale dank aan papa en mama en coach Rik ! En fijn dat Hannah ook mee mag naar het EK, zo zijn we toch alvast met z'n drieën, naast U23 clubgenote Vanessa Scaunet. 

ruime samenvatting van de wedstrijd door SPORZA

 

Zondag 5 november 2017: Crosscup Mol, 5de plaats algemeen, 1ste Belgische, LEIDERSTRUI

Mol staat present als eerste individuele manche van de crosscup. Niet direct mijn favoriete parcours en ook de afstand is hier korter dan de andere crossen, wat wel in mijn nadeel speelt tegenover snellere sportieve concurrenten. Aan de start een internationaal gezelschap met de huidige nationale top, de Poolse loopsters van Relays Gent, een Ierse, enkele Nederlanders, een Amerikaanse en natuurlijk ook mijn Engelse clubgenote Barnes.

De start vond ik bijzonder traag. Ook Hannah VDB vond dit blijkbaar want zij nam de start voor haar rekening. Al vroeg ik de race besloot ik echter om de race hard te maken, aangezien ik anders de hele meute Belgische lopers zou meenemen naar de finish, waar ik niet altijd kan rekenen op een stevige eindsprint. De fikse speldeprikken kenden succes, want de groep brokkelde uit elkaar. En de Belgische lopers hingen aan de rekker. Ik kreeg ook in de tweede helft van de wedstrijd steun van de internationale loopsters. Door mijn inspanningen moest ik zelf ook een gaatje laten, maar ik had voldoende voorsprong op mijn leiderstrui te behouden en wat te verstevigen. Erg blij en zelf verrast met mijn sterke wedstrijd !

De wedstrijd zelf en een interview vind je hier : ruime samenvatting CC Mol

Zondag 22 oktober 2017 :  Sterkste Belgische team op de Crosscup Relays te Gent

Vandaag werd mijn geliefde veldloopseizoen weer op gang geschoten in Gent met de traditionele Relays. Met mijn nieuwe club CABW werden we (Scaunet, Truyers,Barnes) vooraf als favorieten bestempeld, maar elke wedstrijd dient natuurlijk gelopen te worden. Aan de start ook een uiterst sterk Pools team. Vanessa Scaunet opende als eerste loopster bijzonder sterk en wist al met een voorsprong de 1000 m af te werken. Zelf nam ik de 1500 m voor mijn rekening, als goede training voor mijn snelheid. Ik kon de voorsprong op de andere Belgische teams nog wat vergroten. Ik liep de 1500 m in het veld in 4:39. Stephanie Barnes maakte de overwinning compleet. Enkel het Poolse team moesten we voor laten, maar ook hier zaten een paar kleppers bij. Barnes liep bijzonder goed als laatste van ons team. Vanessa nam de leiderstrui bij de U23 en zelf kreeg ik de leiderstrui bij de senioren dames. Het is bijzonder leuk om zo het crossseizoen te starten. 

Filmpje wedstrijd + interview SPORZA

 

 

 

 

Nieuwe club voor nieuw veldloopseizoen: van AVT naar CABW

Enerzijds door mijn samenwonen met vriend Gilles in het Leuvense, maar anderzijds ook voor mijn verdere sportieve ontwikkeling heb ik de beslissing genomen om over te stappen naar een nieuwe club, nl. het Brusselse CABW. Op de facebookpagina van AVT Hechtel-Eksel sprak ik mijn dankwoordje uit naar de club voor de voorbije jaren :

Graag draag ik mijn mooie overwinning op Limburgse bodem (Dwars door Hasselt) op aan AVT en in het bijzonder aan AVT Hechtel-Eksel voor de vele mooie atletiekjaren die ik in de club mocht vertoeven. In de prachtige Hechtel-Ekselse omgeving met zijn gevarieerd en geaccidenteerd terrein van duinen, heide, bossen en heuveltjes, legde ik vast en zeker de basis van mijn crossen. Een speciale dank aan Johan Dreesen, steevast man van het eerste uur, waar ik toch vaak op mocht rekenen en bouwen, in afwezigheid van eigen coach Rik Didden. Enerzijds door mijn samenwonen met vriend Gilles in het Leuvense en anderzijds voor mijn verdere sportieve ontwikkeling zet ik de stap naar het Brusselse CABW. Rik Didden blijft mijn coach ! Wanneer ik naar Hechtel-Eksel afzak zal ik niet aarzelen om in mijn geliefde omgeving terug mijn loopschoenen aan te trekken. Tenslotte wens ik aan de jeugd van AVT HE vooral veel vreugde bij het lopen. Genieten blijft vooral de boodschap, prestaties komen later wel. 

Zondag 08 oktober 2017: Dwars door Hasselt 10 km : WINST

Dwars door Hasselt steunt onze Rwandese projecten www.thousandhillsofhope.be . Als ambassadrice wou ik sportief zeker iets terug doen en zo bond ik voor het eerste mijn wedstrijdschoenen aan in het Hasseltse, mijn Limburgse heimat. Ik koos dit maal voor de 10 km. Ik besloot wat gereserveerder te vertrekken, na mijn mindere BK 10 km. Ik nestelde me achter een mannelijke loper, maar na 5 km vond ik dat het toch wat sneller kon. Bij het binnenlopen van het centrum, heel veel kasseien en draaien en keren, maar ook weer heel veel toffe aanmoedigingen voor mezelf als eerste dame. Ik won erg vlotjes de wedstrijd. Alvast een stevige training voor het aanbrekend veldloopseizoen. 

Zondag 02 okober 2017: Singelloop Utrecht 5 km : WINST !

De prestige singelloop van Utrecht, georganiseerd door GOLAZO, heeft ook naast de snelste 10 km, een 5 km op zijn programma staan. Hier kwam ik vandaag aan de start. Met de mannen erbij werd het een hele snelle start. Het was een mooi parcours langs de vaart in het centrum, wel wat bochtig en met vele Nederlandse klinkers. Toch liep ik de 5,250 km in een mooie tijd van 17'27". Erg tevreden over mijn huidige conditie nog in opbouw. Ik duldde ook maar 3 mannen voor mij. :)

Vrijdag 15 september 2017 :Meeting Moselstadium Trier (D)

Ik liep op deze meeting in het Moselstadium Trier (D) een nummer (800m) dat zeker niet in mijn comfort zone ligt als lange afstandsloopster. Dit als voorbode op de bekende sylvesterlauf van Trier. Ik liep net naast het podium. 1ste was de wereldtopper 800 m Afrikaanse Noelie Yarigo, 2de de wereldtopper steeple Duitse Gesa Krause, als junior en belofte kwam ik deze Duitse nog tegen in de crossen, maar ze schakelde over naar de piste en 3de was onze Belgische kampioene 1500 m Sofie Van Accom . Ik amuseerde me daar, met dank aan Marc Corstjens ! Het was 8 jaar geleden dat ik deze kortere afstand liep.

Zondag 20 augustus 2017 :  Meeting Lebbeke

Ik liep te Lebbeke met een tijd van 9'32 op de 3000 m. Ik moest net nog Stefanie Barnes laten voorgaan. Nog geen toptijd maar goed terug op retour.

 

Zaterdag 12 augustus 2017 : Haaswerk voor Sofie Van Accom op de Nacht van de vriendschap te Mol

Ik trad gisteren als haas op voor Sofie Van Accom in de Nacht van de vriendschap te Mol. Ik loodste Sofie perfect in 3' naar de 1000 m, waarna ik zelf besloot de wedstrijd nog uit te lopen. Niet zo gebruikelijk voor een haas, maar toch nog goed voor een 2de plaats in 6'19"57.

Zaterdag 05 augustus 2017BK 10 km op de weg

Soms win je en soms verlies je.. Ik kwam aan de start van het BK 10 km op de weg te Lokeren. IK startte snel samen met Hannah VDB en Hanne Verbrugge. Maar al na enkele kilometers bleek dat ik duidelijk nog tempohardheid miste na een maand goed trainen en dat mijn benen reeds verzuurden. Ik besloot al vroeg uit de wedstrijd te stappen. Ik kwam met een doel en had gehoopt dat ik al beter zat, maar helaas is er nog extra training nodig. Verder trainen is de boodschap nu. "Deze 10 km was misschien toch nog iets te snel van het goede". We werken verder 

Zaterdag 22 juli 2017 ; Haaswerk : Nacht van Heusden

Terug aan het werk in de Nacht van Heusden. Ik trad probleemloos op als haas voor de national heats 1500 m. Er werd gevraagd om aan een tempo van 18"/100 te lopen. Ik keerde met een goed gevoel terug huiswaarts.

Zaterdag 13 mei 2017 : Beker van Vlaanderen - Ere-afdeling Val te Betekom : 1500 m

Voor de Beker van Vlaanderen - DAMES - ERE AFDELING VAL liep ik de 1500 m, 2de plaats, in 4:35:42. Bij de start geraakte ik volledig ingesloten door een rare beweging van één van de jongere meisjes. Het overkomt mij niet dikwijls. Dit kostte me wat energie en ik geraakte even uit balans. Al vrij snel nam ik toch de kop gedurende de eerste 300 m, waarna Belgisch Kampioen van de 1500 m, Sofie Van Accom overnam. Er was veel wind, maar ik had ook geen superdag. Het bolde wat minder dan verwacht. Maar toch de verhoopte 11 punten voor de club AVT. Achteraf bij een bloedanalyse merkten we de boosdoeners op. De malariapillen,  die ik moest nemen bij mijn rootsreis Rwanda, haalde het natriumgehalte naar beneden met snelle verzuring als gevolg. Het euvel kunnen we nu verhelpen door het natriumgehalte spoedig aan te vullen.

Leuk voor me om ook te lopen met nieuwe sponsor voor AVT 'GOLAZO', aangezien ik het partnerschap met Golazo aanging voor onze projecten Thousandhillsofhope.

 

Dinsdag 09 mei 2017Interview RADIO 1 bij de BENDE VAN ANNEMIE

Integraal te beluisteren bij de persberichten op deze site. Veel luistergenot !

Maandag 01 mei 2017 : 11e Optifisk 1 mei Athletics Classic Meeting

Te Herentals liep ik de 3000 m als seizoensopener. Ondanks mijnlatere voorbereidingsstart van de zomer wegens rootsreis Rwanda mocht deze prestatie er best al staan. Een goede basis om verder te werken. AL vrij snel zonderden de favorieten zich af met als haas Zenobie V. Achter de haas wisselden de posities onderling met Sofie V., Lisa R., Justine T. en mezelf. Voor het naderen van het 2000m-punt moesten we zonder haas al alleen verder, waarna Sofie haar snelheidsduivels ontbond. Met in haar spoor Lisa R. en mezelf. In de laatste ronde wou ik nog naar Lisa R. toelopen, maar de verzuring sloeg toe. Ik eindigde in een toch al mooie 9:23:42. 

Donderdag 27 april 2017: Panelgesprek 'vrouwen in de vuurline'

Ik werd vandaag uitgenodig door de Lionsclub Midden Limburg in het hotel Riemersheide te Genk voor een panelgesprek met als onderwerp 'Vrouwen in de vuurlinie'. Het werd een geanimeerd gesprek tussen Christ'l Joris (vanuit bedrijfswereld), Gwendoline Rutten VLD en Zuhal Demir NVA (vanuit politiek) en mezelf vanuit sportwereld en Thousandhillsofhope. Moderator was Annelies Vanherck (Eén)

Donderdag 27 april 2017 : Persconferentie Memorial van Damme : Rwandaprojecten 'THOUSANDHILLSOFHOPE' boven het doopvont met partner GOLAZO

Een dikke 10 jaar geleden startte mijn papa Roel Truyers de Rwandese projecten rond 'de marathon of Peace Kigali'. Hij liep een tiental keren deze tropische marathon voor goede doelen t.v.v. Rwandese wees- en straatkinderen met mezelf als symbool voor de zinloosheid van een genocide. Door een mooie samenwerking met Golazo worden deze projecten nu opnieuw gelanceerd onder de naam 'Thousandhillsofhope', waarvoor oprechte dank aan Bob Verbeeck en zijn medewerkers. Een nieuw logo werd ontworpen met een ondersteunende site. De naam van het project koos ik zelf, als ambassadrice van Thousandhillsofhope. Op de lanceringsdag van de Memorial van Damme  werd het nieuwe goede doel voorgesteld. Enorm trots op dat voor mij nu de cirkel rond is. Alle info vind je op de site www.thousandhillsofhope.be . Zeker de moeite om er naar te surfen. Eerdaags komt er ook een prachtig promotiefilmpje uit dat Eva Verbeeck en Spencey Mac maakten tijdens mijn recente rootsreis samen met vriend Gilles, Eva en Spencey Mac. Je kan ook enkele persartikels lezen bij de persberichten. En een interview vind je hier. Eerst komt Nafi Thiam aan het woord, waarna mezelf.

filmpje interview persconferentie

 

 

Zondag 13 maart 2017 : Crosscup Gala 2016-2017 : 3de EINDRANGSCHIKKING

Door de 4de plaats algemeen in de crosscup van Wachtebeke, kon ik mijn kleine voorsprong op Hannah vergroten. Zo eindigde ik als 3de in het eindklassement, waar ik toch wel blij om ben. De conditie-opbouw na de zomerblessure heeft me wat punten gekost in de aanvangsronde. Ook de Relays, waar we als club dienen aan te treden, zijn niet altijd representatief om punten te verzamelen. Hier kon ik ook enkel maar rekenen op de 5 basispunten. Ik kan terugblikken op een sterk opgebouwde winter met enkele mooie uitschieters als de 1ste plaats in de Abdijcross Kerkrade (NL), de 2de plaats in Sylvestercross Soest (NL) en de sterke prestatie in Hannuit. 

Langs deze weg wil ik op de eerste plaats mijn ouders, Heidi en Roel, bedanken die steeds voor me klaar staan. Vriend Gilles niet te vergeten ! Coach Rik natuurlijk, voor zijn professioneel trainingsadvies en perfecte coaching. Kiné Kjell De Hondt, sponsors en partners, sympathisanten/supporters/fanpage ! Bedankt allemaal en op naar de zomer !

 

Zondag 13 maart 2017 : Crosscup Wachtebeke / Belgisch Kampioenschap veldlopen :  BRONS 

Op de laatste manche van de Crosscup in het domein Puyenbroeck te Wachtebeke veroverde ik fier brons. We gingen voor podium en hoopten stiekem op zilver. Al zou dat moeilijk worden door een sterke Van Accom. Het parcours en wedstrijdverloop zou misschien wel eens bepalend kunnen zijn.

Dat het een boeiende strijd zou worden om de medailles en om de positie in de eindrangschikking van de crosscup wisten we vooraf. Een vijftal atleten maakten aanspraak op het podium. Ter plaatse zagen we dat het parcours niet in mijn voordeel speelde. Het werd een licht beloopbaar parcours door de wijziging naar de dolomietpaden en ook de modder lag gering op enkele tientallen meters. Maar ik zou mijn vel duur verkopen. Met de coach werd afgesproken om de wedstrijd zeer hard te maken.
In de aanvangsronde bepaalde Hannah VDB het hoge tempo met als doel me uit te putten om de derde plaats te bemachtigen. Dit kwam me echter goed uit. Zo kon ik me nog even wegsteken. Ik nestelde me dan ook onmiddellijk in de kopgroep achter Hannah en de Engelse Stephanie Barnes, die ook nog bestond uit topfavoriet Louise Carton, Sofie van Accom en de Waalse Gamachu Tulu. In de tweede ronde werd het hoge tempo dan weer aan gegeven door Carton en Barnes. De aanval van Carton werd in ronde 3 ingezet, gevolgd door Barnes. Er ontstond een klein kloofje met Van Accom en mezelf. En dan kenden we het scenario. Door de snelheid van Van Accom wisten ik dat ik haar moest proberen kwijt te geraken. Wat ik zeker probeerde, want ik trok serieus het tempo de hoogte in ronde 3 en 4. De spanning was te snijden. Door mijn strijdlust liep ik zelfs het gaatje toe met Barnes en probeerde ik erop en erover te gaan. Dit kostte Van Accom enkele meters, maar toch slaagde zij erin om zich terug te voegen bij Barnes en mij. Waarna Van Accom zelf haar snelheidsduivels ontbond in de laatste 700 m. Het moment dat mijn mentale veer brak. Zo liep ik toch zeer tevreden binnen als 3de Belgische, goed voor BRONS en tevens vergrootte ik mijn 3de plaats in de algemene rangschikking van de Crosscup. 

Integrale uitzending van de wedstrijd

Interview Sporza

Zondag 26 februari 2017 : Crosscup Dour : 4de algemeen (3de Belgische)

In Dour begon ik alweer aan mijn voorlaatste manche van de Crosscup. De voorbije dagen had ik wel wat last van de kuit, maar door er goed aandacht aan te schenken, kon ik met een gerust hart de wedstrijd aanvatten. Het verschil kon niet groter zijn in vergelijking met vorig jaar. Waar het toen ploeteren in de modder was, kregen de atleten nu een bijna volledig droog en gewijzigd parcours voorgeschoteld. Jammer, want voor mij mag er dat ‘zwaarder’ accent wel inzitten als echte crosser. Bij de start merkte ik dat ik erg goed weg was en dat de groep niet onmiddellijk volgde. Ik nam wat gas terug, maar bepaalde toch het tempo gedurende de startperiode. Halfweg trok Carton het tempo wat de hoogte in, gevolgd door Barnes. De eerste tempoversnelling van Carton kon ik bij de heuveltjes, achteraan tegen de terrils, beantwoorden. Zo bleef de groep deze keer erg lang samen met Carton, Van Accom, Barnes, Tulu, Vandenbussche en mezelf. Ik kon enkel af en toe op Hannah Vandenbussche rekenen om het kopwerk wat te delen. In de tweede helft van de wedstrijd nam het duo Carton en Barnes opnieuw wat afstand, maar de verschillen lijken toch kleiner te worden als in het verleden. Het werd zoals in Rotselaar in de nabije achtergrond een felbevochten strijd tussen Van Accom en mezelf. Van Accom zat natuurlijk in een zetel. Ik bleef forcing voeren, kon verschillende keren enkele meters nemen, maar Van Accom, ook in goede vorm, bleef verbeten aanhaken en gaf geen krimp. Tegen de sterke eindsprint had ik nu wat minder verhaal dan in Rotselaar, wellicht door het beukwerk tegen de strakke wind in, die op het terrein toch wel vrij spel kreeg. Ik eindigde 4de algemeen en 3de Belgische. In de algemene rangschikking van de crosscup spring ik nu wel over Vandenbussche en prijk ik nu op een 3de plaats. Op naar het BK !

Ruime samenvatting wedstrijd

Zondag 12 februari 2017 : Crosscup Rotselaar : Vlaams Kampioenschap veldlopen :  Brons (4de algemeen)

Gebrand op een goede prestatie ging ik van start op dit Kampioenschap van Vlaanderen te Rotselaar. Een parcours dat eigenlijk niet op mijn lijf is geschreven en er ook nog eens zeer goed beloopbaar bij lag. Ik startte weer zeer goed om de eerste bochten goed aan te vatten en alle toppers liepen de eerste ronde samen. Dan vormde zich het duo Carton en de Engelse Barnes, gevolgd door het achtervolgend groepje waar ik de leiding nam en waar ik probeerde mijn tegenstanders voor de klassering van me af te schudden in het mulle zand. Dat lukte aardig want Vandebussche en de Nederlandse Blokhuis kraakten al vrij snel. Maar Van Accom bleef hardnekkig zijdelings in mijn spoor zitten. En Van Accom, als middenlangeafstandsloopster meenemen naar de meet is dodelijk. Toch zou ik de kaas niet van mijn brood laten eten. Zo werd het nog een beklijvende eindsprint waar ik maar net het onderspit moest delven. Aan de meet brak het zuur op, maar de sprint gaf me toch vertrouwen. Ik werd  3de Vlaamse en behaalde zo brons op het Vlaams Kampioenschap ! Op naar Dour !

Jonge fans ! Een hart onder de riem met een eigen spandoek !:)

Mijn collega's van UZ Pellenberg die ook onverwacht kwamen supporteren ! Een top-team !

 

Zondag 22 januari 2017 : Crosscup Hannuit : 5de algemeen 2de Belgische

De crosscupmanche van Hannuit staat bekend als oudste cross van het land. Wanneer Hannuit wordt aangesneden weten we als veldlopers ook dat we halfweg zijn in het nationale crosscupcriterium. Het parcours lag er verraderlijk hard bij met enkele gladde plekken. Ik was 2016 sterk geëindigd in Soest met een 2de plaats en was 2017 nog sterker gestart met winst in Kerkrade. Beide staan toch bekend als zware Nederlandse crossen. Het werd nu uitkijken of ik mijn stijgende goede vorm kon doorzetten op Belgische bodem. Aan de start naast de Belgische top ook de Ethiopische Birthukan, de Roemeense Birca en Engelse Barnes. Na een goede start liep ik in de eerste ronde in de voorste gelederen, waarna er zich wat later vooraan 3 duo’s vormden. Carton en Birthukan namen de kop van de wedstrijd en streden voor de overwinning, gevolgd door het duo Birca en Barnes en vlak daarna vormde ik eerst een duo met de genaturaliseerde Ethiopische Gamachu Tulu. Ik bleef aan de kop sleuren om ook afstand te nemen van mijn naaste Belgische concurrenten Van Accom en Vandenbussche. Van Accom bleek de hardste tante te zijn, want tot tweemaal toe probeerde zij het gaatje te dichten. Ik liet dit echter niet gebeuren en zo kon ik toch met voorsprong knap eindigen als 2de Belgische en 5de algemeen. Na mijn zomerblessure en gestadige winteropbouw een hart onder de riem. Met dank aan coach Rik Didden. 
 
 

Zondag 15 januari 2017 : Internationale abdijcross Kerkrade : Overwinning!

Ik ben 2016 in Soest super geëindigd en ben 2017 super gestart. Hopelijk mag de sportieve lijn zich nu verder zetten.  De loodzware Abdijcross in Kerkrade was voor het eerst een internationale EAA Permit Meeting. Zo kwam er een Franse beloftevolle, enkele Zweedse en een Duitse loopster aan de start, naast de Nederlandse en Belgische loopsters. Ik nam bij de start onmiddellijk de binnenkant van het terrein en wist zo de eerste bocht aan te snijden. En trok dan het tempo stevig door bij de eerste 2 kleine pisterondes, die er zeer modderig bij lagen. Als eerste dook ik het bos in naar beneden, waar er toen al een afscheiding was, samen met Veerle Dejaeghere. Mijn papa zei achteraf dat het duidelijk te zien was dat ik sterker daalde. Kerkrade staat bekend voor de enorm zware berg, die 3 maal beklommen dient te worden. De eerste bergop in ronde 1 verteerde ik vrij moeilijk. Zo kwam Veerle terug bij mij en ging ze er zelfs over. Er ontstond een kloof van een 5tal seconden. Al vergrootte Veerle de achterstand nooit. Op aangeven van papa geloofde ik er nog in en vocht terug. In de laatste ronde liep ik in de afzonk het gaatje terug toe en ging ik er op en er over. Nu gaf ik mijn eerste plaats niet meer af en vergrootte ik op de laatste bergop duidelijk mijn voorsprong. Zeer blij liep ik naar de overwinning met 12” voorsprong op Veerle en 1 minuut op de 3de Nederlandse Visser. De Franse Piolot Doco werd 4de. Mijn eerste overwinning als eerstejaars senior in 2017 in een internationaal erkende cross. Het smaakt naar meer. Afgevaardigden van de Nederlandse atletiekunie, de EAAF en de organisatie snapten niet dat ik morgen weer aan de slag moest als verpleegkundigde in UZ. Alhoewel ik dat ook graag doe. (De foto's zijn van Erik Van Leeuwen, op foto 8 en 10 na)

 

 

 

Proficiat!

Imana werd overwinnaar van de Cross Cup en ze werd  te Brussel ook Belgisch kampioene.

Een dikke proficiat, de kers op de taart!